Poliklinika Eljuga - Novosti

Poliklinika Eljuga - Novosti

Obavijest za parkiranje

Cijenjeni posjetitelji Poliklinike Affidea Eljuga,
ovim putem obavještavamo vas da se zbog previđenih radova naredna 3 mjeseca neće moći parkirati kod naše Poliklinike.
Dijelimo s vama ovu važnu informaciju kako biste mogli planirati svoj dolazak kod nas u tom periodu na vrijeme i bez eventualnih poteškoća.
Unaprijed hvala na vašem razumijevanju.
Poliklinika Affidea Eljuga

 

Dr. Renata Dragun članica je našeg liječničkog tima

Obavještavamo naše poštovane pacijentice da je dr. Renata Dragun, specijalistica ginekologije i porodništva i subspecijalistica fetalne medicine postala članica našeg liječničkog tima.

Dr. Dragun posjeduje više od 20 godina kliničkog iskustva u struci i vrlo je cijenjena ginekologinja u našoj zemlji.

 

Obavijest o novim cijenama naših usluga od 18.09.2023.

Obavještavamo vas da cijene naših zdravstvenih usluga nažalost moramo podići ponajprije zbog povećanja cijena sanitetskog materijala kojega koristimo u našemu radu i povećanja cijena usluga suradnih laboratorija.

 

Obavijest o novim cijenama

Poštovani pacijenti,

Obavještavamo vas da smo cijene naših zdravstvenih usluga (koje su iskazane i u Eurima) od 1.9. 2022. morali neznatno podignuti zbog svima nama poznatih razloga.

 

Na mjesto krasnog stabla ispred poliklinike Eljuga dolazi lift

Poštovani pacijenti, nažalost, ovo smo krasno stablo morali ukloniti, no ipak - za dobru namjenu.

Na njegovo mjesto stiže lift koji će teže pokretnim pacijentima olakšati dolazak u Polikliniku.

Molimo vas za razumijevanje zbog radova koji su, između ostalog, reducirali i broj parkirnih mjesta u dvorištu.

Stoga onima koji dolaze svojim autom, preporučujemo parkiranje na Bukovačkoj cesti ili ipak dolazak javnim prijevozom (taxi ili bus).
 

 

Preporuke naše poliklinike za prevenciju infekcije koronavirusom

S ciljem prevencije infekcije koronavirusom te zaštite našeg osoblja i pacijenata, Poliklinika Eljuga provodi sljedeće higijensko-epidemiološke mjere:

 1. Molimo poštovane pacijentice da u Polikliniku dolaze bez pratnje neposredno prije zakazanog termina i obvezno s maskom.
 2. Prije ulaska molimo dezinficirati ruke dezinficijensom koji je postavljen prije ulaza u Polikliniku.
 3. Po ulasku u Polikliniku mjerimo tjelesnu temperaturu.
 4. Molimo odgoditi pregled ako imate simptome nalik simptomima gripe: povišena tjelesna temperatura, kašljanje, kihanje, grlobolja, gubitak osjeta mirisa i/ili okusa. Ukoliko imate neke od navedenih simptoma, a pregled je neodgodiv (npr. zbog sumnje na malignu bolest, bolova, komplikacija tijekom trudnoće) – prije dolaska u Polikliniku poslati nalaz kojim dokazujete da ste negativni na COVID-19.

 

ZAHVALJUJEMO VAM NA SURADNJI!

 

Poklonite zdravlje najmilijima u prigodi Majčina dana

Svima nam je želja biti i ostati zdravi. Zdravlje je najveći dar i nema cijenu, a upravo prevencija i pravovremeni pregledi ključni su kako bismo ga sačuvali. Brojne bolesti ginekološkog sustava poput bolesti jajnika, maternice i dojki vodeći su tihi neprijatelj i ubojica žena koje često nisu svjesne kako pravovremeno prepoznati znakove svog tijela, koje sve korake poduzeti ili pak kome se obratiti kada osjete promjene ili probleme.

Upravo ususret ovogodišnjem MAJČINOM DANU (9. svibnja) kada nad zdravljem strepimo više nego ikad, jedan od vodećih regionalnih centara za dijagnostiku bolesti dojke i ginekologiju, Poliklinika Eljuga omogućila nam je da sebi i svojim najmilijima poklonimo najsuvremenije zdravstvene usluge kojima ćemo u strogo kontroliranim uvjetima po svim epidemiološkim mjerama prekontrolirati i sačuvati svoje zdravlje.

Svi svjedočimo koliko je svakoga od nas na neki način dotaknula pandemija i koliko smo morali promijeniti naše ustaljene životne navike. Jednu naviku koju nikada ne treba zaboraviti je briga za zdravlje, stanje koje vrlo često cijenimo tek kad ga izgubimo. Zato redovitim preventivnim pregledima možemo otkriti tumor na vrijeme kada je u potpunosti izlječiv. Redoviti ginekološki pregledi uz PAPA test kao i redoviti godišnji pregledi dojki su minimum koji svaka žena može napraviti kako bi sačuvala svoje zdravlje, istaknula je medicinska ravnateljica Poliklinike, prim. dr. Ljerka Eljuga.

Svojoj majci, supruzi, sestri, kćeri ili prijateljici poklonite mogućnost da bez dugog čekanja, na jednom mjestu brzo i kvalitetno obave cjelovit ginekološki pregled i pregled dojki uz stručno znanje i iskustvo liječnika te najsuvremeniju medicinsku opremu.

Izaberite karticu u različitim vrijednosnim iznosima (500 kn, 1 000 kn, 5.000 kn ili 10.000 kn) i poklonite zdravlje svojim najmilijima.

Poklon karticu je moguće koristiti za bilo koju uslugu Poliklinike, prenosiva je, a njome se može platiti cjelokupan iznos ili djelomičan iznos računa. Karticu je moguće koristiti višekratno do šest mjeseci nakon kupnje. Poklon kartice možete kupiti u Poliklinici Eljuga ili uplatom željenog iznosa na HR4623600001101540854, a poklon karticu ćemo Vam poslati preporučenom poštom.

Zahvalni smo vam na povjerenju!

 

Povoljnije cijene za genetsko testiranje za otkrivanje rizika na nasljedne oblike raka

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da od 1.3.2021. mogu napraviti genetsko testiranje za otkrivanje rizika na nasljedne oblike raka po povoljnijim cijenama. Prije testiranja potrebno je proći genetsko savjetovanje koje nude naši onkolozi.

Pročitajte detaljnije na sljedećem linku: CancerScreen

 

Poliklinika Eljuga proslavila 25 godina uspješnog rada

Zagreb, 19. listopada 2019. - Briga za zdravlje građana i napredak u istraživanju i liječenju pacijenata već je 25 godina prioritet doktorskog i bračnog para Ljerke i Damira Eljuga. Veliku obljetnicu proslavili su na svečanosti ispred same poliklinike u društvu brojnih uglednika, liječnika i pacijenata.

U 25 godina našeg postojanja trudili smo se biti na usluzi našim pacijentima, učiti i primjenjivati suvremene metode dijagnostičkih postupaka kako bi učinkovitost liječenja bila što uspješnija, izjavila je prim.dr. Ljerka Eljuga, onkologinja i medicinska ravnateljica Poliklinike

Neposredno prije proslave, u Poliklinici je predstavljen i svečano pušten u rad inspirativni mamograf Mammomat Inspiration koji nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja. Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno, a veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima.

- Sretan sam da smo četvrt stoljeća naše Poliklinike obilježili puštanjem u rad mamografa s tomosintezom, jednog od najsuvremenijih uređaja za dijagnostiku tumora dojke te promovirali knjigu koja će našim pacijentima dati odgovore na brojna pitanja - izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i ravnatelj Poliklinike. 

U prigodi 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. U knjizi su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

U svečanom glazbenom dijelu proslave sudjelovali su Snježana i Dragan Rucner, Đorđe Manojlović, Bruno Philipp, Arijana Gigliani Philipp, Đani Stipaničev i Miljenko Đuran.Za ovu prigodu kvartet prijatelja Ljerke i Damira Eljuge (Snježana i Dragan Rucner, Đorđe Manojlović i Bruno Philipp) prvi put su izveli skladbu „Jabuke i trešnje“ koju je aranžirao naš poznati skladatelj Marijan Makar koji je nazočio i na proslavi.

(Autor teksta Domagoj Jelić)

 

U Poliklinici moguće obaviti tomosintezu dojki (3D mamografiju) na novom digitalnom mamografu

Veliki broj pacijenata u našoj poliklinici nedvojbeno svjedoči o povjerenju koje su stekli u našu ustanovu tijekom 25 godina postjanja i djelovanja. Vjerujemo da je temeljni razlog njigovog zadovoljstva stručno i srdačno osoblje, ali i ugodnim ambijent kao i činjenica da Poliklinika Eljuga redovno ulaže u kvalitetne medicinske uređaje bez kojih je suvremena medicina nezamisliva.

Ovaj inspirativni mamograf kako mu samo ime kaže - MAMMOMAT INSPIRATION nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja.

Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno. A veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima. „True Breast Tomosynthesis“, odnosno širokokutna tomosinteza dojke probojna je tehnologija u mamografiji koja uvodi novu razinu povjerenje u otkrivanje i dijagnozu karcinoma dojke. Dakle, karcinom dojke jednostavno se nema gdje sakriti. Smanjenje doze pomoću PRIME tehnologije i do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike  Mammomat Inspiration čini referencom za mamografiju s malim dozama.

3D opcija za Mammomat Inspiration mamografska platforma donosi:

• Tomosintezu (3D mamografiju) najšireg kuta za snimanje slike na 50 stupnjeva

• Prikupljanje slike na svaka 2 stupnja luka, za ukupno 25 slika

• Rekonstrukciju tih slika u 3D svesku radi bolje razlučivosti i jasnoće dubine

Ovo je važan razvoj, posebno za žene s gustim tkivom dojke, gdje je tumore teško pronaći s 2D mamografijom. Naša 3D opcija može otkriti tumor prikriven preklapajućim tkivom dojke. Naime, što su dojke veće i što sadrže više tkiva to je debljina tkiva kojeg treba snimiti deblja i samim time slika nejasnija. Uz širokokutnu tomosintezu, sada se karcinom dojke može otkriti u tankim slojevima tkiva budući se tomosintezom dobivaju ne dvije nego 25 različitih snimaka. MAMMOMAT INSPIRATION s tomosintezom dojke prva je mamografska platforma odobrena od FDA za 3D pregled dojke.

ZAŠTO JE VAŽNA TOMOSINTEZA?

Više...
 

Obavijest o novim cijenama

Naša Poliklinika je  u svom dugogodišnjem radu  uvijek  nastojala biti ukorak sa najnovijim svjetskim stručnim i znanstvenim spoznajama i suvremenom tehnologijom, a sve za dobrobit naših pacijenata o kojima skrbimo. Da bismo sve to ostvarili moramo ulagati  značajna novčana sredstva kako u edukaciju djelatnika tako i u nabavku najsuvremenije medicinske opreme.  Više od 10 godina nismo podizali cijene naših medicinskih usluga, ali sada više ne bismo uspijevali održavati istu razinu bez promjene cijena usluga. Unazad godinu dana nabavili smo dva najsuvremenija ultrazvučna aparata (Juniper) i bili smo prvi u ovom dijelu Europe koji smo radili na takvim uređajima.

Isto tako nedavno je u našu Polikliniku postavljen  jedan od najsuvremenijih mamografa s tomosintezom kojega ćemo svečano pustiti u rad dana 19.10. 2019. u prigodi 25. obljetnice Poliklinike Eljuga, a takav uređaj će  uvelike pridonijeti još boljoj kvaliteti u našem radu. Stoga ćemo morati od 21.10.2019. god. povisiti cijene kliničkog i ultrazvučnog pregleda u ambulanti prim. dr. Ljerke Eljuga i dr.Ilone Sušac na 750 kuna, a u ostalim ambulantama naših vanjskih suradnica biti će bonus od 150 kuna tako da će cijena biti i dalje 600 kuna.

Godinama smo u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke odobravali bonus od 50% na mamografske preglede, ali nažalost ove godine zbog velikog novčanog ulaganja u novi mamograf s tomosintezom taj će bonus biti 25% što znači da će cijena u tom mjesecu biti 300 kuna. Vjerujemo da će naši klijenti i pacijenti razumjeti ovu odluku.

 

U našoj Poliklinici moguće je učiniti genetski test probira (SENTIS)

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da u našoj ustanovi mogu učiniti genski test SENTIS kojim je moguće otkriti promjene u genima koji su povezani s povećanim rizikom od razvoja nasljednih oblika raka.

Rezultati testa SENTIS omogućuju rano poduzimanje najučinkovitijih personaliziranih mjera s ciljem prevencije nastanka zloćudne bolesti što je iznimno važno kod svih nasljednih oblika raka.

Prije odluke oko uzimanja uzorka za testiranje potrebno je obaviti konzultaciju sa specijalistom onkologom kako bi se potvrdila indikacija za ovo testiranje. Više o testu SENTIS možete pročitati ovdje.

 

Poliklinika Eljuga od 1.9.2019. godine nudi PRP terapiju (PlateletRichPlasma)

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da od 1.9.2019. godine nudimo PRP terapiju (PlateletRichPlasma), potpuno prirodnu metoda za pomlađivanje i mini lifting lica kao i za izravnavanje manjih bora u području vrata. PRP se primjenjuje i u području vlasišta za alopeciju, ožiljke i kronične rane. PRP je plazma bogata trombocitima i faktorima rasta kojima se stimulira regenerativna sposobnost kože uz poticanje rasta kolagena uz odličan hidratacijski efekt te poboljšanje mikrocirkulacije.

Saznajte više

 

Upotpunili smo ponudu dermalnih punila s novim Luminera Hydryalix proizvodima

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da smo ponudu dermalnih punila upotpunili s novim Luminera Hydryalix proizvodima.

Saznajte više

 

Obavijest Poliklinike Eljuga o nastanku limfoma u žena s ugrađenim silikonskim protezama

Zagreb,13. svibnja 2019.

Povodom sve brojnijih objava u medijima oko povezanosti silikonskih proteza i raka dojke u proteklih nekoliko mjeseci, Poliklinika Eljuga, koja dugi niz godina posjeduje ISO certifikat, pored ostalog, i iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, želi informirati svoje pacijente o ovoj aktualnoj temi.

U iznimno rijetkim slučajevima pokazala se veza između silikonskih proteza i BIA-ALCL (Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, anaplastičnog limfoma velikih stanica). Radi se o T- staničnom limfomu ( vrsta tumora koja zahvaća stanice imunološkog sustava, T-limfocite) koji se može prezentirati kao kasna pojava tekućine (seroma) oko proteze (najčešće 8-10 godina nakon ugradnje) ili pak kao tumorska masa koja je vezana uz kapsulu proteze. Poliklinika Eljuga je već početkom 2018. g., slijedeći preporuke američkog „NCCN guidelines“, donijela protokol za dijagnostički postupak u slučaju sumnje na BIA-ALCL. Klinička slika već na prvi pogled ukazuje na povećanje veličine i tvrdoće jedne i/ili obiju dojki što se ultrazvučno prezentira nakupljanjem slobodne tekućine oko implantata te stvaranja vezivne kapsule s asimetričnim, mjestimičnim zadebljanjima. Nikakvih drugih kliničkih znakova ni simptoma pacijentica najčešće nema ( boli, crvenila, noćnog znojenja, iscjetka iz dojke i sl.). Opisani klinički nalaz zahtijeva uzimanje uzorka tankom iglom te evakuaciju dijela tekućeg sadržaja koji se potom šalje na citološku analizu. Nalaz CD30+ stanica (te još nekih molekularnih biljega kao što su CD45, CD3, TIA1 ) u seromu potvrđuje dijagnozu. U slučaju uzimanja tkiva tijekom operativnog zahvata uklanjanja implantata, dijagnoza se potvrđuje patohistološkom i imunohistokemijskom analizom. Dijagnostička obrada, osim kliničkog i ultrazvučnog pregleda, obvezno uključuje mamografiju, magnetsku rezonanciju dojki te po potrebi i druge pretrage. Odluka o postupanju u slučaju potvrđene dijagnoze obvezno se donosi na timskom savjetovanju svih stručnjaka uključenih u dijagnostičke i terapijske postupke. Ukoliko se otkrije na vrijeme, ova vrsta zloćudne bolesti u cijelosti se može izliječiti kirurški. Kapsulektomija je metoda izbora za kirurško liječenje čime se uklanja kapsula s tumorskom masom, ako je prisutna. U rijetkim slučajevima je potrebna sistemska terapija koju provode internisti-hematolozi u specijaliziranim centrima.

Važno je naglasiti da je riječ o vrlo rijetkim slučajevima ove bolesti u žena kojima su ugrađeni implantati.

Prema dostupnim informacijama za sada su slučajevi povezani gotovo isključivo kod makroteksturiranih (hrapavih) i poliuretanskih implantata koji se u Hrvatskoj rijetko ugrađuju. Kao i svakoj drugoj ženi tako i onima koje imaju ugrađene silikonske proteze, preporučujemo provoditi redovite preventivne preglede koji se sastoje od kliničkog, ultrazvučnog i mamografskog pregleda, te, po potrebi, i magnetske rezonancije dojki.

Poliklinika Eljuga ne preporučuje zamjenu ili odstranjivanje već ugrađenih implantata, jer za to u ovome trenutku nema indikacije, a time slijedimo i preporuke Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju od svibnja 2019. godine i Američke agencije za hranu i lijekove (FDA:Food and Drug Administration).

Isto tako želimo obavijestiti žene da i ostale metode za povećanje dojki mogu imati dugoročne posljedice na tkivo dojke. Tako primjerice povećanje dojki vlastitim tkivom ( masne stanice) često uzrokuje brojne dijagnostičke dileme kod preventivnih pregleda uz veći postotak širokoiglenih biopsija tkiva, te potrebu češćih kontrolnih pregleda. Iako nema jasnih znanstvenih dokaza koji bi primjenu ove tehnike povezali s povećanjem rizika za razvoj zloćudnih bolesti, potrebne su daljnje studije kako bi se izgradio vjerodostojan konsenzus o optimalnoj tehnici. Stoga se sve žene moraju informirati o potencijalnim rizicima koji stoje iza odabranog ili predloženog zahvata u korektivnoj ili estetskoj kirurgiji, naglašava prim. mr. sc. Ljerka Eljuga, specijalistica onkologije i radioterapije i medicinska ravnateljica Poliklinike Eljuga.

 

Najnoviji dijagnostički uređaji i u našoj Poliklinici

Početkom ožujka u Beču je održan Europski radiološki kongres (ECR). Tada je prvi puta predstavljen najnoviji Siemensov ultrazvuk ACUSON JUNIPER s mogućnošću elastografije. Novi sistem karakterizira odlična rezolucija slike koja će  olakšati dileme razlikovanja dobroćudnog od zloćudnog a time će značajno poboljšati učinkovitost dijagnostike.

Naša Poliklinika uvijek je pratila najnovija tehnološka dostignuća. Sigurni smo da naši pacijenti i to prepoznaju. Stoga smo  ponosni da smo  prvi ne samo u Hrvatskoj već  u cijeloj regiji  nabavili dva ovakva  uređaja. Svjesni smo da ste koji puta malo nestrpljivi što morate neplanski duže čekati na termin pregleda ali vjerujemo da nam to ne zamjerate jer cijenite kvalitetu naših usluga poručuju dr.Ljerka Eljuga i dr. Ilona Sušac.

 

prim. Mirta Zekan Vučetić, dr. med. u timu poliklinike Eljuga

prim. Mirta Zekan Vučetić, dr. med.,  je postala dio našeg tima za dijagnostiku bolesti dojke. Dr. Zekan je specijalist kliničke radiologije koja se kroz specijalističko usavršavanje usmjeravala prema onkološkoj dijagnostici s posebnim interesom za dijagnostiku bolesti dojke. Provela je više godina po brojnim klinikama u RH, a trenutačno radi u Klinici za tumore.

Poliklinika Eljuga daje bonus od 100 kuna  za klinički i UZV pregled dojki koje će obavljati dr. Zekan Vučetić do Dana zdravih dojki (15.10.2018.)

 

PJEVAČICA IVANA KOVAČ ČETIRI MJESECA NAKON PORODA IZGLEDA I OSJEĆA SE SJAJNO

Pjevačica Ivana Kovač prije četiri mjeseca rodila je kćer Elenu. Lijepa Dalmatinka osjeća se sjajno, a u dobru se formu vratila jako brzo. Jedno od najbitnijih životnih trenutaka je rođenje djeteta. Stoga je iznimno važna i briga prije i nakon poroda za dijete i majku. Zajedno s doktoricama Jadrankom Balen Žuklić i Ljerkom Eljugom iz zagrebačke poliklinike Eljuga educira majke o važnosti redovitih konzultacija, čak i nekoliko mjeseci nakon poroda, a koji je kod Ivane prošao u najboljem redu.

«Zahvalna sam na svoj pomoći doktorici Žuklić. Iznimno je važno da majke, naročite one koje će to biti po prvi puta, budu vrlo dobro informirane i vođene kroz trudnoću. Mnogo je nepoznanica s kojima se susrećemo i prava informacija je nekad od presudne važnosti! Apeliram na sve mlade mame da brinu o zdravlju i nakon poroda!» - izjavila je Ivana Kovač.

Konzultacije o vlastitom zdravlju i redovite ginekološke kontrole nakon poroda važne su kako bi se spriječile eventualne komplikacije ili problemi koji mogu nastati uslijed promjena na tijelu žene za vrijeme i nakon poroda. Ivana Kovač i doktorice poliklinike Eljuga ovim putem apeliraju na sve majke, naročite one mlade, da posebnu pažnju posvete sebi nakon poroda kako bi najsretniji dani njih i tek rođene bebe prolazili u najboljem redu i sreći.

«Uz čestitke, prilikom susreta s Ivanom nakon četiri mjeseca od poroda, zahvalili smo joj na sudjelovanju u zajedničkoj edukaciji mladih mama. Tijelo žene mijenja se za vrijeme te nakon poroda. Postoje mogućnosti za nastanak pojedinih komplikacija koje možemo otkriti redovitim pregledima nakon poroda kakav je ovaj današnji Ivane Kovač!» - izjavila je doktorica Jadranka Balen Žuklić.

 

Korisna i vrijedna pretraga

Listopad je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Većina karcinoma dojke razvija se sporadično i ne može se povezati s nekom naslijeđenom genetskog greškom. Međutim, 5 do 10% svih karcinoma dojke te 10 do 15% svih karcinoma jajnika mogu se povezani s mutacijama koje mogu biti naslijeđene bilo od majke bilo od oca.

Najčešće i najznačajnije mutacije javljaju se na genima BRCA 1 i BRCA 2, a poželjno je testirati sve žene oboljele od raka dojke i/ili jajnika u dobi prije 50. g. života te njihove bliske krvne srodnike.  U mjesecu listopadu u Poliklinici Eljuga testiranje na mutacije u ova dva gena možete učiniti po vrlo povoljnim cijenama od samo 1800,00 kuna za obadva gena.

Sve analize vrše se u suradnji s tvrtkom Genom d.o.o., a provode se u laboratoriju u Kaliforniji NGS metodom  (sekvencioniranje nove generacije). Laboratorij ima sve potrebne akreditacije.

Nalaz analize genetskog materijala  koji može biti krv ili slina) čeka se do 6 tjedana. 

 

Novo u ponudi - Juvederm Volite

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da smo ponudu dermalnih punila upotpunili s novim proizvodom- Juvederm Volite.
 

Juvederm Volite je najnoviji Allerganov dermalni filer koji je upravo predstavljen u RH.

Uz pomoć Vycross tehnologije, Juvederm Volite koristimo kako bismo uklonili male bore po licu, vratu i rukama, dok ujedno utječemo na hidraciju i elastičnost kože. Za razliku od dosadašnjih preparata, Juvederm Volite nije potrebno davati u razmacima od mjesec dana, već je dovoljan samo jedan tretman kako bi se poboljšala kvaliteta kože. Preparat se aplicira po željenoj regiji u malim količinama u površni sloj kože.

 

Predavanja za trudnice

Drage trudnice,

zahvaljujemo vam što ste nadzor svoje trudnoće povjerili ginekološkim timovima naše Poliklinike.

Obzirom na najčešća pitanja koja nam postavljate u ambulanti, organizirati ćemo za vas nekoliko predavanja koja će se održavati srijedom od 18:30 do 19:30 h u prostoru Poliklinike. Predavanja će održavati specijalisti ginekologije i anestezije, primalja te fizioterapeut.

Svaki sastanak ćemo započeti kraćom prezentacijom teme, a potom ćemo razmijeniti vaša iskustva i pokušati odgovoriti na pitanja.

Molimo vas da svoj dolazak najavite našim sestrama na telefonski broj: 2421 281.

TEME:

 1. Praćenje trudnoće
 2. Prehrana trudnice i prilagodba majčinog tijela na trudnoću
 3. Demonstracija vježbi za trudnice
 4. Porođaj
 5. Ublažavanje porođajne boli
 6. Njega novorođenčeta i dojenje
   

Terminu su srijedom u 18:30 h: 28.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10., 02.11.2016.

Polaznicama tečaja darujemo popust na jedan 3D/4D ultrazvučni pregled između 22. i 32. tjedna trudnoće u ambulanti dr. Jadranke Belan Žuklić (promotivna cijena je 300 kuna).

Radujemo se druženju s vama!

 

Poliklinika Eljuga posjeduje jedan od najsuvremenijih led-videokolposkopa

Naša Poliklinika posjeduje jedan od najsuvremenijih led-videokolposkopa kojim se promatra vrat maternice i na taj način mogu se dijagnosticirati vrlo male početne lezije koje su potpuno izlječive. Budući su takve promjene sve češće u mladih žena koje nisu rodile takve lezije uklanjamo radiofrekventnom omčom (Ellman) jer je dokazano da je takav oblik dijagnostike i liječenja najpoštedniji i najmanje oštećuje vrat maternice kojega treba čuvati zbog kasnijeg poželjnog ishoda trudnoće, naglašava prof. dr. Damir Eljuga.

 

Upotpunili smo ponudu dermalnih punila

Obavještavamo cijenjene klijentice Poliklinike Eljuga da smo ponudu dermalnih punila upotpunili s najnovijom generacijom Juvederm proizvoda.

Detaljnije...

 

Obilježena 20. obljetnica rada Poliklinike Eljuga

Dana 25. rujna 2015. svečano smo obilježili 20 godina rada naše Poliklinike. Na proslavu obljetnice pozvali smo naše sadašnje i bivše djelatnike, suradnike i prijatelje koji su dali značajan obol u realizaciji misije i ciljeva naše Poliklinike. Tom prigodom priredili smo vrtni koncert na kojem su nastupali naši poznati umjetnici; Snježana Rucner (violončelistica), Marija Mlinar (harfistica), Bruno Philipp (klarinetist), Orijana Vozila (operna pjevačica), Lidia Capković Martinek (sopranistica i voditeljica zbora Franjo pl.Lučić) i Đorđe Manojlović (korepetitor). Catering Ivić je poslužio ukusne i slasne zalogajčiće, a nazdravljali smo s domaćim vinom iz vlastitog vinograda koji se nalazi na jugozapadnoj padini naše Poliklinike.

Tom prigodom ravnateljica Poliklinike prim. dr. Ljerka Eljuga održala je kratki govor kojega u cjelosti prenosimo:

Poštovani i dragi prijatelji!

Svi se još itekako sjećamo devedesetih godina. Rat je bjesnio, granate su padale, uništeni su mnogi životi . Bilo je to vrijeme kada smo bar skromnim djelovanjem i humanitarno pomagali onima kojima je bilo potrebno i odlazili u ratom zahvaćena područja ; ja kao predsjednica Društva „Hrvatska žena“, a moj suprug kao predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Ali ipak , usprkos tom ružnom razdoblju, moj suprug Damir i ja u takvim smo vremenima odlučili otvoriti prvu polikliniku koja će po našim zamislima skrbiti o ženama. Za mnoge je naša odluka bila luckasta, jer sam tada imala siguran posao na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Zagreb i upuštati se u takav izazov bilo je vrlo neizvjesno .

Krenuli smo u taj pothvat s velikim materijalnim ulaganjima , naravno s kreditima i posuđenim novčanim sredstvima. Mnoge su noći bile neprospavane jer se upustiti u takav rizik bila je i hrabrost. Prvog radnog dana u Poliklinici , s velikim sam nestrpljenjem očekivala prvu pacijenticu i uopće ne znam kako sam od velikog uzbuđenja uspjela napisati taj nalaz.

Tih sam dana često razmišljala: da li ću ikada dočekati 5. obljetnicu rada , da li ću opstati i kako vratiti sve dugove. Od mojih četvero djece, dvoje je bilo u tim „ludima“ tinejđerskim godinama, a dvoje njih bili su relativno mali. Srećom , uz veliku potporu i beskrajnu požrtvovnost mojih roditelja, a posebice moje majke jer je otac umro vrlo brzo nakon početka otvaranja Poliklinike , trudila sam biti i majka i liječnica. Ponekad sam sebi predbacivala da nisam dovoljno posvećena obitelji jer su mi djeca ponekad znala reći da su mi pacijenti na prvom mjestu. A ja sam si pak umišljala kako dobro balansiram s vremenom . Vjerujem da su mi moja djeca to oprostila jer su sada odrasli ljudi i shvatili su što znači posvetiti se osobi koja vas treba „baš sada“ u svojoj bolesti i strahu.

A kada sam uopće shvatila da želim biti nekome korisna i postati doktorica?

Više...
 

Genetsko testiranje na BRCA 1 i BRCA 2 mutacije pomaže pri procjeni rizika od nasljednog raka dojke

Mutacije na genima BRCA 1 i BRCA 2 su najčešće mutacije koje se povezuju s povećanom naslijeđenom sklonosti razvoju raka dojke. Kod žena koje su opterećenje visokim rizikom za razvoj raka dojke i/ili jajnika ovakvo testiranje može biti od pomoći pri izboru metoda smanjenja rizika od razvoja raka dojke, a isto tako može biti od pomoći kod već oboljelih žena u smislu odabira optimalne terapije. Vrijedno je imati ovakav podatak i zbog potencijalnog otkrivanja novih lijekova koji će biti učinkoviti upravo kod ovog tipa karcinoma.Testiranje je bezbolno. Temelji se na testiranju dva uzorka krvi koji se uzimaju iz vene ruke. Ukoliko se dokaže mutacija u jednom uzorku ona se obvezno potvrđuje i u drugom uzorku krvi. Na ovaj način se povećava vjerodostojnost nalaza i sprječavaju pogreške.

Poliklinika Eljuga ovo testiranje provodi u suradnji s Centrom za nasljedni rak Instituta Ruđer Bošković pod vodstvom dr. sc. Sonje Levanat.

Uvođenjem ovog testa u 20. obljetnici naše Poliklinike želimo našim pacijenticama pružiti mogućnost i ovakve sofisticirane dijagnostike koja se u svijetu već naveliko i odavno provodi.

Cijenu ovog testa primarno određuje Centar za nasljedni rak obzirom na cijenu koštanja skupih kemikalija i uređaja potrebnih pri izvođenju testova. Na nalaz se čeka do 3 mj. Ukupna cijena koštanja je 9.000 kuna, a uključuje savjetovanje s liječnikom prije uzimanje uzoraka krvi, potom vađenje krvi, transport, analizu i interpretaciju rezultata. Iznos od 9.000 kuna potrebno je uplatiti jednokratno i u gotovini. Kod kartičnog plaćanja (Master Card, Maestro, Diners, American...) iznos se također naplaćuje jednokratno i uvećan za 5 % što iznosi 9.450 kn.

Pročitajte više o BRCA 1 i 2 genetskom testiranju.

 

Izjava Dr.Ljerke Eljuga u povodu brojnih tekstova o Angelini Jolie i uklanjanju dojki

Pročitajte izjavu Dr.Ljerke Eljuga u povodu brojnih tekstova o Angelini Jolie koja je zbog opterećujuće anamneze i mutiranih onkogena za nasljednik rak dojke (BRCA 1 i BRCA 2) učinila podkožno uklanjanje dojki.

Pročitajte Članak iz časopisa Glorija: “Redovite kontrole su bolja opcija”

 

Bureau Veritas ISO standard

Uspješno smo proveli iznimno zahtjevan postupak recertifikacije prema Bureau Veritas ISO standardu 9001:2008

ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke

 

Arhiva novosti
Poliklinika Eljuga
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga