Kratak pregled naših usluga iz područja ginekologije i porodništva

Transvaginalni Color Doppler

U odnosu na vrat maternice ništa manji problem nisu ni zloćudne bolesti drugih dijelova reproduktivnog sustava žene, osobito trupa maternice i jajnika.

Rak jajnika je jedan od najzloćudnijih tumora uopće, za koji prema dosadašnjim spoznajama ne postoji ni jedan poseban način sprječavanja njegova razvitka i za koji, na žalost, nema djelotvorne prevencije.

Njegovo liječenje ovisi ponajprije o stupnju proširenosti bolesti.

Samo za početni stadij (minimalni tumor jednog jajnika) dostatno je kirurško liječenje. U svim drugim slučajevima terapija je kompleksnija i zahtjevnija, a njezin učinak nepredvidiv. Dakle, i u ovom slučaju rano otkrivanje ima ključnu ulogu.

Srećom, uređaji za rano otkrivanje raka jajnika postoje. Mjerenjem osobina protoka krvi kroz jajnike, odnosno tumorsko tkivo obojenim doplerom upotpunjuje se nalaz ultrazvuka,posebice u smislu razlikovanja dobroćudnih od zloćudnih promjena. U slučaju sumnjivog nalaza dijagnostika se proširuje dopunskim metodama.

U našoj Poliklinici svakodnevno vršimo pregled jajnika ultrazvučnim uređajima s dodatkom obojenog doplera koji nam, osim o veličini tumora, govori i njegovom izgledu i patološkoj prokrvljenosti. Istom metodom pregleda uspješno se može analizirati i trup maternice, debljina njezine sluznice te patološka prokrvljenost.

 
  Kratak pregled naših usluga iz područja ginekologije i porodništva - Sve
GINEKOLOGIJA I PORODNIŠTVO
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga