Kozmetski zahvati

Botox

Botox je prirodni pročišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Specijalno je priređen, daje se u injekciji, u izuzetno malim dozama u mišiće lica kako bi zaustavio stvaranje bora.

Botox

Botulinum toxin djeluje samo na one pojedinačne mišiće u koje se inicira tako da okolni mišići ostaju u funkciji. Najčešće se djeluje na vertikalne bore između očiju, sitne bore na vanjskim kutovima oko očiju, horizontalne bore na čelu, oko usta, u bradu te u vrat. Izvrsni rezultati se dobivaju i pri aplikaciji Botulinum toxina u pazuh zbog prevencije pojačanog znojenja (hiperhidroze).

Kako izgleda tretman?
Kozmetička denervacija mišića je jednostavna i sigurna procedura koja traje petnaestak minuta. Koristi se mala igla kojom se precizno ubrizgava mala količina toksina u ciljane mišiće. Bol je zanemariva, stoga nije potrebna nikakva anestezija.

Koje učinke možemo očekivati?
Prvi učinak je primjetan nekoliko dana nakon tretmana. Pacijentice poprimaju mladenačkiji izgled. Ipak ovaj tretman ne može poboljšati bore nastale zbog starosti i one nastale na koži oštećenoj sunčanjem. Takva vrsta bora nije povezana s kontrakcijom mišića lica.

Koliko je djelotvoran tretman?
Učinak jednokratnog tretmana traje od 3-6 mjeseci, stoga se tretmani mogu ponavljati 2-3 puta godišnje. Trajanje učinka varira od pacijenta do pacijenta, a posebno za starije od 65 godina.

 
  Kozmetski zahvati - Sve
KIRURGIJA
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga