Poliklinika Eljuga - Novosti

Poliklinika Eljuga proslavila 25 godina uspješnog rada

Zagreb, 19. listopada 2019. - Briga za zdravlje građana i napredak u istraživanju i liječenju pacijenata već je 25 godina prioritet doktorskog i bračnog para Ljerke i Damira Eljuga. Veliku obljetnicu proslavili su na svečanosti ispred same poliklinike u društvu brojnih uglednika, liječnika i pacijenata.

U 25 godina našeg postojanja trudili smo se biti na usluzi našim pacijentima, učiti i primjenjivati suvremene metode dijagnostičkih postupaka kako bi učinkovitost liječenja bila što uspješnija, izjavila je prim.dr. Ljerka Eljuga, onkologinja i medicinska ravnateljica Poliklinike

Neposredno prije proslave, u Poliklinici je predstavljen i svečano pušten u rad inspirativni mamograf Mammomat Inspiration koji nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja. Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno, a veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima.

- Sretan sam da smo četvrt stoljeća naše Poliklinike obilježili puštanjem u rad mamografa s tomosintezom, jednog od najsuvremenijih uređaja za dijagnostiku tumora dojke te promovirali knjigu koja će našim pacijentima dati odgovore na brojna pitanja - izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog i ravnatelj Poliklinike. 

U prigodi 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. U knjizi su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

U svečanom glazbenom dijelu proslave sudjelovali su Snježana i Dragan Rucner, Đorđe Manojlović, Bruno Philipp, Arijana Gigliani Philipp, Đani Stipaničev i Miljenko Đuran.Za ovu prigodu kvartet prijatelja Ljerke i Damira Eljuge (Snježana i Dragan Rucner, Đorđe Manojlović i Bruno Philipp) prvi put su izveli skladbu „Jabuke i trešnje“ koju je aranžirao naš poznati skladatelj Marijan Makar koji je nazočio i na proslavi.

(Autor teksta Domagoj Jelić)

Galerija slika:

 
Poliklinika Eljuga
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga