Poliklinika Eljuga - Novosti

U Poliklinici moguće obaviti tomosintezu dojki (3D mamografiju) na novom digitalnom mamografu

Veliki broj pacijenata u našoj poliklinici nedvojbeno svjedoči o povjerenju koje su stekli u našu ustanovu tijekom 25 godina postjanja i djelovanja. Vjerujemo da je temeljni razlog njigovog zadovoljstva stručno i srdačno osoblje, ali i ugodnim ambijent kao i činjenica da Poliklinika Eljuga redovno ulaže u kvalitetne medicinske uređaje bez kojih je suvremena medicina nezamisliva.

Ovaj inspirativni mamograf kako mu samo ime kaže - MAMMOMAT INSPIRATION nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja.

Smanjenje doze do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno. A veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima. „True Breast Tomosynthesis“, odnosno širokokutna tomosinteza dojke probojna je tehnologija u mamografiji koja uvodi novu razinu povjerenje u otkrivanje i dijagnozu karcinoma dojke. Dakle, karcinom dojke jednostavno se nema gdje sakriti. Smanjenje doze pomoću PRIME tehnologije i do 30% bez ugrožavanja kvalitete slike  Mammomat Inspiration čini referencom za mamografiju s malim dozama.

3D opcija za Mammomat Inspiration mamografska platforma donosi:

• Tomosintezu (3D mamografiju) najšireg kuta za snimanje slike na 50 stupnjeva

• Prikupljanje slike na svaka 2 stupnja luka, za ukupno 25 slika

• Rekonstrukciju tih slika u 3D svesku radi bolje razlučivosti i jasnoće dubine

Ovo je važan razvoj, posebno za žene s gustim tkivom dojke, gdje je tumore teško pronaći s 2D mamografijom. Naša 3D opcija može otkriti tumor prikriven preklapajućim tkivom dojke. Naime, što su dojke veće i što sadrže više tkiva to je debljina tkiva kojeg treba snimiti deblja i samim time slika nejasnija. Uz širokokutnu tomosintezu, sada se karcinom dojke može otkriti u tankim slojevima tkiva budući se tomosintezom dobivaju ne dvije nego 25 različitih snimaka. MAMMOMAT INSPIRATION s tomosintezom dojke prva je mamografska platforma odobrena od FDA za 3D pregled dojke.

ZAŠTO JE VAŽNA TOMOSINTEZA?

Između 30 i 50% karcinoma dojke može ostatni nevidljivo uobičajenom 2D mamografijom. Naime, kod dvodimenzionalnog snimanja ili 2D mamografije cijelo tkivo dojke projicira se na jednu sliku iz dva smjera, tumori stoga mogu ostati prekriveni tkivom na kojem leži ili koje ga pokriva.

Tomosinteza dojke (3D mamografija) to prevladava prikazujući dojku u kriške, odvajajući slojeve iznad njih. Tumorske lezije se mogu odvojiti ako se prikazuju na različitim visinama. Kut tomosinteze tvrtke Siemens Healthineers iznosi 50 stupnjeva. Širi kut omogućuje superiornu geometriju za odvajanje različitih slojeva tkiva u usporedbi s užim kutovima.

Kako je tomosinteza dojke tehnologija snimanja stara 10-ak godina, bilo je dovoljno dugo u uporabi da se i uvide, ali i otklone neki njezini nedostaci. Tako je uočeno da kut čini razliku i da je širokokutna tomosinteza preciznija od uskokutne, jer se tumorske margine bolje prikazuju kao i spikuliranost njegovih rubova i grananje u okolno zdravo tkivo.

Nema potrebe za zabrinutost pacijenata ako se tomosinteza njihovih dojki izvodi širokokutnim sustavom. Razlike između širokokutnog i uskokutnog snimanja u isporučenoj dozi nema.

Prilagođeni Op Dose

OpDose određuje kV ( kilovolte), kombinaciju anode / filtra i mA ( miliampera)za stjecanje najbolje moguće slike ovisno o gustoći i debljini grudi. Sustav trenutno pruža pet razina doze tako da možemo svakom pacijentu ponuditi individualiziranu razinu doze.

Automatska kontrola ekspozicije (AEC)

S poboljšanim AEC-om, sustav se prilagođava anatomiji svakog pacijenta otkrivanjem prsnog mišića i automatski se isključiuje računajući a optimalne vrijednosti mAs. To rezultira boljom kvalitetom slike i nižom dozom za pacijenta.

Vjerujemo da će svi navedeni razlozi biti dostatni mnogim našim ženama da se lakše odluče na mamografsko snimanje bez straha od velike doze zračenja i sigurni da će njihove snimke biti kvalitetne, jasne i informativne.

 
Poliklinika Eljuga
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga