Estetski zahvati na dojci

Estetski zahvati na dojci

Povećanje dojki

Povećanje dojki

Neki od razloga mogu biti poboljšanje izgleda tijela kod žena koje smatraju da imaju male dojke, ujednačavanje veličine dojki, korekcija volumena dojke nakon trudnoće ili pak rekonstrukcija dojke nakon mastektomije. Najbolji kandidati za ovaj zahvat su žene koje žele poboljšati, a ne one koje traže perfekciju u svojem izgledu.

Ne postoji štetno djelovanje implantata na plodnost, trudnoću ili dojenje kao niti na pojavnost karcinoma dojke. Izvodi se provjerenim silikonskim implantatima koji se postavljaju ispod žljezdanog tkiva dojke ili grudnog mišića. Silikonski implantat može se u dojku uvesti kroz mali ispod dojke ili oko bradavice.

Više...
 

Smanjenje dojki

Redukcija grudi uključuje uklanjanje masnog tkiva, žljezdanog tkiva i kože sa velikih grudi, kako bi ih se učinilo manjima i čvršćima.

Više...
 

Podizanje dojki

Trudnoća, dojenje i sila gravitacije tijekom godina utječu na izgled ženskih grudi. Zbog gubitka elastičnosti kože, dojke promjene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati. Mastopeksija je kirurška metoda kojom se dojkama daje novi izgled, čvrstoća i položaj.

Više...
 

Operacije na bradavicama

Korekcija uvučenih bradavica je zahvat koji se često primjenjuje kod žena, osobito ukoliko im to smeta zbog estetskih razloga. Ovim zahvatom ne povećavamo vjerojatnost da će žena moći dojiti.
Ovom zahvatu uglavnom se podvrgavaju žene, iako moguće ga je izvesti i na muškarcima koji imaju isti problem.

Više...
 

Kapsulektomija

Ovaj zahvat primjenjuje se kako bi se uklonila kapsula, odn. otvrdnuta ovojnica oko implantata koja nastaje kao posljedica reakcije organizma na strano tijelo.

Kapsula uzrokovana implantatima nije opasna, ali ponekad može deformirati oblik grudi i uzrokovati slabljenje površinskog sloja implantata te može uzrokovati rupturu samog implantata. Stoga je potrebno ukloniti što je moguće više kapsule, promijeniti smještaj implantata te najčešće staviti nove implantate. Koji puta je potrebno raditi i dodatne zahvate na preostalom tkivu dojke kako bi se smanjila asimetrija.

Koliko traje zahvat?
1h-4h

Koliko traje oporavak?
Potpuni oporavak u pravilu nastupa nakon 4 tjedna.

 

Ginekomastija

Prevelike muške grudi, tzv. Ginekomastija, problem je koji pogađa više od 40% muške populacije. Redukcija grudi kod muškaraca najpopularniji je način rješavanja ovog problema, te podrazumijeva uklanjanje masnoće i tkiva koji se nalaze ispod grudi, koristeći se metodama tradicionalne kirurgije ili liposukcije.

Koliko traje zahvat?
Sam zahvat traje 1-2 sata, međutim vrijeme trajanja uvelike ovisi o količini masti koju je potrebno ukloniti.

Koliko je vremena potrebno za oporavak?
Oporavak traje otprilike dva tjedna.

 
KIRURGIJA
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga