Kozmetski zahvati

PRP terapija

PRP

PRP terapija (PlateletRichPlasma) potpuno je prirodna metoda za pomlađivanje i mini lifting lica kao i za izravnavanje manjih bora u području vrata. PRP se primjenjuje i u području vlasišta za alopeciju (nasljednu, nenasljednu), ožiljke i kronične rane. PRP je plazma bogata trombocitima i faktorima rasta kojima se stimulira regenerativna sposobnost kože uz poticanje rasta kolagena uz odličan hidratacijski efekt te poboljšanje mikrocirkulacije.

Kome se preporuča?

Tretman se preporuča osobama koje imaju „umornu“ kožu kojoj je potrebno osvježenje, osobama koje žele zadržati prirodan izgled bez unosa stranih tijela ili pak osobama koje žele čim dulje zadržati vlažnost i elastičnost kože. PRP tretman je pogodan za osobe koje su sklone aknama te se uz pomoć vlastite plazme može obnoviti i regenerirati oštećenja i nepravilnosti na koži lica.

PRP u ginekologiji

PRP je tretman koji se koristi i u ginekolgiji za neke indikacije koje su najraširenije u ženskoj populaciji: genitourinarni sindrom menopauze (osjećaj žarenja i iritacije vanjskog spolovila i rodnice, suhoća, nelagoda i bolovi za vrijeme odnosa, učestalo mokrenje, opetovane infekcije), lichen sclerosus (autoimuna kožna bolest koju karakterizira bijela atrofična koža vanjskog spolovila i iritacija), stresna urinarna inkontinencija, ženska seksualna disfunkcija (bolnost kod odnosa, izostanak orgazma) i ožiljci.

Prednosti PRP-a

Tvari (plazma) je iz vlastitog tijela, stoga je postupak relativno siguran i dobro se podnosi. PRP tretman stvara „prirodno“ lijep izgled, postupno djelovanje te sam tretman je brz i jednostavan. Moguća je kombinacija tretmana s dermalnim filerima.

Preporuke prije tretmana?

Potreban je dovoljan unos tekućine kako bi se izdvojila čim veća količina krvne plazme. Svakako je važno izbjegavanje konzumacije masne hrane kako bi se izbjegla visoka koncentracija masnoće u krvi.

Kako izgleda tretman?

Prije tretmana medicinske sestre izvade 15ml Vaše krvi nakon čega se posebnom metodom odvaja 3-6ml plazme s matičnim stanicama i faktorima rasta te se kao tako pripremljena injektira u željeno područje. Za izvođenje ovog postupka upotrebljava se poseban sustav centrifuge. Prije samog postupka injektiranja, na željeno područje stavlja se krema u obliku lokalnog anestetika koja omogućava što bezbolniji PRP tretman. Za injektiranje se koriste tanke igle preko kojih se u više uboda isporuči pripravak na dogovorenu regiju (npr. lice, vrat, dekolte, vlasište i sl.) kako bi se stimulirali procesi regeneracije. Cijeli postupak se može učiniti unutar sat vremena, nije bolan, a kao najčešća nuspojava javlja se  manje crvenilo u injektiranom području koje se povuče u sljedećih 24 sata. Za potpuni efekt  potrebno je napraviti 3 tretmana u razmaku od mjesec dana nakon čega se preporuča  napraviti po jedan tretman godišnje.

Područje koje je pogodno za tretiranje PRP tretmanom?

Lice, vrat, dekolte, ruke (šake), vlasište, vulva, vagina, kronične rane i ožiljci.

Moguće nuspojave

Prolazno crvenilo zbog velikog broja uboda tankom iglom, mogućnost pojave lokalne otekline koja spontano prolazi unutar par sati/dana, lokalizirani hematom.

Upute nakon PRP tretmana

Nakon samog tretmana pojavit će se crvenilo stoga treba izbjegavati direktno izlaganje sunčevim zrakama neposredno nakon tretmana te  obavezno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom. Nanošenje make up-a preporuča se 12 sati nakon zahvata kako bi se koža regenerirala i obnovila.

 
Prethodni
  Juvederm
  Kozmetski zahvati - Sve
KIRURGIJA
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga