Estetski zahvati na tijelu

Estetski zahvati na tijelu

Abdominoplastika

Kod žena koje imaju suvišak kože u području trbuha, iza trudnoće ili pak nakon gubitka tjelesne mase, abdominoplastika je operativni zahvat kojim se vraća prirodan, nategnuti trbuh. Istovremeno se može napraviti i liposukcija ostalih djelova tijela.

Cilj operacije je redukcija masnog tkiva na trbuhu i formiranje estetski prihvatljivog izgleda – ravne i napete trbušne stjenke.

Više...
 

Opuštene natkoljenice

Opuštene natkoljenice

Podizanje opuštenih natkoljenica (thigh lift) je operativni zahvat kojim se uklanja suvišna koža i potkožno masno tkivo koje nastaje nakon većeg gubitka tjelesne težine.

Kako se izvodi?
Zahvat se izvodi u općoj anesteziji. Pristup ovisi o tome da li je cilj operativnog zahvata reducirati kožu s unutarnje ili vanjske strane natkoljenica.

Nakon što se ispreparira koža i potkožno masno tkivo do mišićne fascije, suvišak kože se reducira, a ostatak se nategne tako da natkoljenice poprime mladenački izgled.

Sam ožiljak ostaje u preponama, odnosno u dijelu tijela koji je prekriven gaćicama.

Više...
 

Opuštene nadlaktice

Opuštene nadlaktice

Podizanje opuštenih nadlaktica (arm lift, brachioplasty) je operativni zahvat kojim se uklanja suvišna koža i potkožno masno tkivo koje nastaje nakon većeg gubitka tjelesne težine.

Kako se izvodi?
Zahvat se izvodi u općoj ili lokalnoj anesteziji. Da bi se postigao željeni učinak, potrebno je ispreparirati kožu i potkožno masno tkivo do lakta, suvišak resecirati, a ostatak kože nategnuti. Liposukcijom se ne može dobiti ovakav učinak. Jedini nedostatak operacije je vidljiv ožiljak, no s obzirom na dobiveni rezultat, pacijentice rado izabiru ovaj zahvat za poboljšanje izgleda.

Više...
 

Uklanjanje madeža

Koža i potkožno tkivo podložni su raznim tumorima različite veličine i karakteristika u ponašanju tijekom života. Najčešće se radi o dobroćudnim promjenama. Liječenje kožnih tumora ovisi o njihovim karakteristikama. Neki se vade iz estetskih razloga, osobito ako su na licu, dok drugi predstavljaju takvu skupinu tumora kod koje je potrebna kirurška eksczija (biopsija)..

Poliklinika Eljuga - Uklanjanje kožnih tumoraMadeži spadaju u skupinu eflorescencija na koži pojačane pigmentacije. Pojavljuju se kod rođenja ili tijekom života. Madeži tijekom života ostaju jednake veličine ili pak rastu proporcionalno s područjem na tijelu gdje se nalaze. Mogu biti različitih veličina, u razini ili iznad razine kože, a mogu biti i pričvršćeni na kožu tankim vratom. Površina im je glatka ili zrnata. Lokalizirani su najčešće na licu, vratu i prsima. Po svojoj su prirodi dobroćudni, a za nastanak zloćudne promjene osobito su opasna mehanička nadraživanja ili mikrotrauma.

Više...
 
KIRURGIJA
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga