Uvjeti

Uvjeti

Obavijest o privatnosti podataka za pacijente

Affidea je pružatelj medicinskih usluga s visokim etičkim standardima. Naziv "Affidea" (ovdje i u nastavku teksta "mi" ili "nas" ili "naše") odnosi se na pravne osobe u Republici Hrvatskoj koje su dio internacionalne grupacije Affidea Diagnostics B.V., i to:

 

 • Poliklinika Maja i Krešimir Čavka, Jordanovac 99, Zagreb, OIB: 71844995415
 • Poliklinika Sveti Rok M.D., Vukovarska 284, Zagreb, OIB: 28842147765
 • Poliklinika Eljuga, Bukovačka cesta 121, Zagreb, OIB: 75638154676
 • Poliklinika Vita, Matije Gupca 93, Šibenik, OIB: 06098806804
 • Poliklinika dr. Kalajžić, Moliških Hrvata 4, Split, 52021264667

 

i povezane zajedničke voditelje obrade, na prvom mjestu Affidea BV iz Nizozemske, Vijzelstraat 68, 1017HL Amsterdam.
Vaš kontakt je naš Službenik za zaštitu podataka u Hrvatskoj. Kontaktne informacije možete pronaći u odjeljku 9.

 

Pravne osnove za obradu vaših osobnih podataka

Obvezujemo se štititi vaše osobne podatke prilikom njihove obrade, kako to propisuje uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR), zakonski i podzakonski propisi. Naši medicinski stručnjaci podliježu i profesionalnoj i ugovornoj obvezi povjerljivosti.

 

1.1. Nužno je da koristimo vaše osobne i zdravstvene podatke kako bismo vam pružili traženu medicinsku uslugu

Obrada vaših osnovnih osobnih podataka (npr. ime i kontakt podaci) nužna je radi zakazivanja vašeg termina i pružanja potrebnih zdravstvenih usluga. Ugovor o pružanju zdrastvene usluge predstavlja pravnu osnovu za obradu vaših osnovnih osobnih podataka.

Vaši zdravstveni podaci obuhvaćaju informacije vezane uz vaše zdravlje (npr. informacije o traženoj dijagnozi/terapiji i naša procjena zdravstvenog stanja).

Affidea je podložna pravnoj obvezi obrade i posebno čuvanja vaših zdravstvenih podataka (vidjeti stavak 3. i Prilog 1 za dodatne informacije).

Ako se nalazite u iznimnom ili životno ugrožavajućem stanju dok ste prisutni u jednom od naših centara, koristit ćemo vaše zdravstvene podatke radi očuvanja vašeg zdravlja i dobrobiti, na temelju zaštite vaših životnih interesa.

 

1.2. Stalno unapređujemo naše usluge

 

U Affidei uvijek tražimo bolje načine za pružanje naših usluga.

 

 1. Ankete o zadovoljstvu pacijenata
  Smatramo da su povratne informacije o vašem iskustvu kao našeg pacijenta ključne kako bismo bolje služili našim pacijentima. Stoga vas pozivamo da sudjelujete u našem anketnom istraživanju zadovoljstva i unaprijed vam zahvaljujemo na vašim komentarima. Sudjelovanje je dobrovoljno i neće utjecati na našu uslugu prema vama. Ako želite, suzdržat ćemo se od kontakta s vama.
   
 2. Statistička analiza agregiranih podataka
  Namjeravamo analizirati neke od vaših osobnih podataka na agregiran način kako bismo dobili vrijedne statističke informacije za naše prodajne i marketinške timove, na primjer, kako bismo razumjeli koje usluge najviše zanimaju u određenim regijama. Ako želite, isključit ćemo vaše podatke iz naše analize.
   
 3. Osiguranje kvalitete
  Smatramo da je ključno učiti iz neplaniranih događaja koji se događaju u našim klinikama. Bilježimo i analiziramo skore povrede osobnih podataka (situacije koje su spriječene) te događaje koji mogu rezultirati štetom bilo koje vrste kako bismo osigurali zdravlje i sigurnost. Ograničavamo takvu obradu podataka pacijenata na nužan opseg i obično ne koristimo izravno identificirajuće osobne podatke u tu svrhu.
   
 4. Usluge zakazivanja termina i davanja informacije putem call centra
  Namjeravamo snimiti Vaš poziv upućen našim pozivnim centrima u svrhu obuke radnika, rješavanja reklamacija i praćenja kvalitete usluge koju pružamo. Pratimo pozive i obučavamo naše radnike na temelju njihovog učinka tijekom razgovora s Vama. Ako se tijekom poziva dogodi bilo kakav problem s vezom ili je Affidei dostavljen prigovor u vezi s ostvarenim kontaktom, moći ćemo preslušati snimku i dati Vam najbolji mogući odgovor na opisanu situaciju. Ako želite, nećemo snimati vaš poziv i to neće utjecati na naše usluge prema vama.
  Sve navedeno u ovom odjeljku radimo iz našeg legitimnog interesa u svrhu poboljšanja kvalitete pružanja zdravstvene usluge. Pogledajte stavak 7.6. o vašem pravu na prigovor.

 

1.3. Ako želite, možete nam pristanak za sljedeće dodatne obrade vaših osobnih podataka

Označavanjem odgovarajućeg okvira u dijelu "Vaša izjava o zaštiti podataka" možete dati pristanak na sljedeće bez dodatnih troškova. Ako ne želite dati pristanak, to neće imati utjecaja na medicinske usluge koje vam pružamo.

 

 1. Obavještavanje o mogućnostima sudjelovanja u kliničkim istraživanjima
  Affidea se zalaže za unapređenje zdravstvenih usluga i napredak medicinske znanosti. Imamo pouzdane partnere koji pomažu farmaceutskim tvrtkama ili proizvođačima medicinskih uređaja u provođenju kliničkih istraživanja uz strogo poštivanje svih primjenjivih zakona. Ako biste bili zainteresirani za sudjelovanje u takvim kliničkim istraživanjima, rado ćemo vas informirati o onim istraživanjima koja potencijalno odgovaraju vama (na temelju zdravstvenih podataka koje čuvamo o vama). Mogli bismo koristiti sve dostupne komunikacijske kanale kako bismo vas kontaktirali. Vaš pristanak ne znači odobrenje za otkrivanje vaših podataka trećim stranama, niti odobrenje za korištenje vaših podataka u određenoj kliničkoj studiji - to zahtijeva poseban informirani pristanak od vas, ako izrazite daljnje zanimanje nakon naše početne informacije o prilici.
   
 2. Anonimizacija Vaših podataka radi unaprjeđenja medicinskih usluga
  Obvezali smo se neprestano unaprjeđivati medicinsku znanost i doprinositi istraživačkim i razvojnim naporima, bilo da ih vodi Affidea i/ili treće strane (uključujući, ali ne ograničavajući se na bolnice, sveučilišta i zdravstvene osiguravatelje). Istraživanje i razvoj odnose se na rad na inovacijama, uvođenju i poboljšanju proizvoda, postupaka te pružanju pristupačne zdravstvene skrbi. To uključuje niz istraživačkih aktivnosti s ciljem poboljšanja postojećih proizvoda i postupaka ili razvoja novih proizvoda i postupaka. Ljubazno vas molimo za podršku u vidu vašeg dopuštanja da anonimiziramo primjerak vaših osobnih podataka tijekom razdoblja čuvanja određenog zakonima (vidi stavak 3.). Skup podataka podložan anonimizaciji uključuje zdravstvene podatke koje prikupljamo kada vam pružamo našu medicinsku uslugu. Skup podataka obuhvaća i vaše osobne podatke koje smo prikupili u prošlosti i osobne podatke koje prikupljamo u budućnosti ako koristite naše medicinske usluge. Sukladno stavku 7.1, imate pravo zatražiti pristup svojim osobnim podacima. Anonimizacija osobnih podataka sastoji se od postupka primijenjenog na osobne podatke (ili skup osobnih podataka) koji onemogućava osobi koja koristi anonimizirane podatke da identificira osobu na koju su se izvorno odnosili ti osobni podaci. Na taj način ostajete anonimni kada se koriste vaši anonimizirani podaci. Željeli bismo koristiti vaše anonimizirane podatke u svrhe istraživanja i razvoja, obrazovne, statističke i komercijalne, ili ih dijeliti s drugima, s ili bez naknade za nas. Pažljivo biramo partnere i metode anonimizacije kako bismo smanjili rizike povezane s korištenjem vaših anonimiziranih podataka.
   
 3. Kontaktiranje u marketinške svrhe
  Željeli bismo vas obavještavati o našim najnovijim ponudama zdravstvenih usluga i željeli bismo vas moći kontaktirati u tu svrhu (e-marketing). Osim toga, ako to želite i date svoj pristanak, možemo vam slati personalizirane promocije, uključujući podsjetnike na preglede kada je vrijeme za ponovni preglede. Upotreba vaših osobnih podataka u svrhu slanja personaliziranih promocija smatra se profiliranjem (vidi odjeljak 8 za dodatne informacije). Ako kasnije promijenite svoje mišljenje, možete povući svoj pristanak(e) u bilo kojem trenutku, besplatno, i to neće utjecati na zdravstvenu uslugu koju od nas primate. Možete povući svoj pristanak kontaktiranjem našeg Službenika za zaštitu podataka (kontakt podatke možete pronaći u odjeljku 9 u nastavku). Imajte na umu da povlačenje vašeg pristanka neće utjecati na zakonitost obrade temeljene na vašem pristanku prije njegovog povlačenja.
   
 4. Slanje medicinske dokumentacije
  Na temelju Vašeg posebno izraženog naloga, Vaše nalaze i snimke možemo poslati na Vašu e-mail ili poštansku adresu, prekoelektroničkog servisa ili predati osobi koju posebno odredite. Ako naknadno promijenite mišljenje, možete povući ili promijeniti svoj nalog i to ni na koji način neće utjecati na zdravstvene usluge koje primate od nas.

 

2. Podaci koje obrađujemo

Tijekom vašeg poslovnog odnosa s Affideom, dobivamo vaše osobne podatke iz tri izvora: (1) od vas, (2) od drugih i (3) iz naše medicinske djelatnosti.

(1) Kako bismo vam pružili medicinsku uslugu, tražimo od vas osnovne osobne podatke (posebno podatke za identifikaciju), podatke o plaćanju i osiguranju (podatke potrebne za plaćanje naše usluge) i zdravstvene podatke (posebno informacije o vašem zdravstvenom stanju). Ako odlučite podijeliti prethodne slike i medicinske izvještaje, pohranit ćemo ih i obraditi u našim sustavima u svrhu vaše medicinske dijagnoze i/ili liječenja. Ako dobrovoljno pružite kontaktne informacije vaših srodnika ili obitelji, ti će se podaci koristiti samo kada vas ne možemo kontaktirati ili u slučaju hitne situacije.
 

(2) Podatke o vama prikupljamo od drugih u sljedećim slučajevima:

     a) Ako vas uputi drugi medicinski pružatelj usluga (obiteljski liječnik, liječnik specijalist ili bolnica), konzultirat ćemo tu osobu o vašem zdravstvenom stanju i/ili liječenju, ako je potrebno kako bismo utvrdili najprikladniju medicinsku uslugu za vas.

     b) Ako medicinsku uslugu koju vam pružamo plaća zdravstveno osiguranje (bilo javno ili privatno), moramo prikupiti informacije o pokrivenosti od tog osiguravatelja kako bismo vam pružili medicinsku uslugu.
 

(3) Prilikom pružanja medicinskih usluga, stvaramo zdravstvene podatke o vama. Kao pružatelj zdravstvenih usluga, Affidea je zakonski obvezna pažljivo dokumentirati i čuvati te podatke. Za dodatne informacije o podacima koje obrađujemo, pogledajte Prilog ove obavijesti ili pitajte našeg Službeniku za zaštitu podataka ili djelatnika na prijemu pacijenata u poliklinici.

 

3. Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Affidea čuva vaše osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za pružanje naših zdravstvenih usluga i za poštivanje primjenjivih medicinskih, poreznih, računovodstvenih ili drugih zakonskih zahtjeva. Ako naša zakonska obveza čuvanja vaših podataka istekne, izbrisat ćemo ih ili anonimizirati. Affidea neće izbrisati vaše podatke ako postoji druga svrha obrade za zadržavanje tih podataka. Primjerice, u slučaju pravnih postupaka. Ako je tome slučaj, zadržat ćemo podatke onoliko dugo koliko je potrebno za tu svrhu obrade. U slučaju tužbi ili pravnih potraživanja, to će biti do završetka pravnih postupaka.

Za dodatne informacije o tome koliko dugo čuvamo vaše podatke, pogledajte Prilog ove obavijesti ili pitajte jednog od naših djelatnika na prijemu pacijenata u poliklinici.

 

4. S kime dijelimo vaše podatke

Za vrijeme trajanja Vašeg odnosa s Affidea, Vaše osobne podatke dijelimo s tri različite vrste primatelja: (1) s pružateljima usluga kojima dajemo upute, (2) s nezavisnim pružateljima usluga i (3) s osobama za koje nas zatražite da podijelimo podatke s njima.
 

(1) Affidea koristi pružatelje usluga (takozvani izvršitelji obrade podataka) kako bi nam pomogli u obradi osobnih informacija koje primamo i izrađujemo (primjerice prodavatelji medicinskog i financijskog softwarea i hardwarea, ugovoreni medicinski djelatnici). Izvršitelji obrade podataka djeluju za račun Affidea i u skladu s našim pismenim uputama.
 

(2) Vaše osobne podatke dijelimo s trećim osobama (tj. primateljima koji su nezavisni od nas) u sljedećim slučajevima:

a) Ako je to zakonom propisano.

b) Ako je to potrebno za izvršenje naše obveze prema Vašem ugovornom medicinskom djelatniku ili osiguravatelju.

c) Ako je to potrebno za zaštitu Vaših životno važnih interesa, Vaše zdravstvene podatke ćemo podijeliti i s drugim medicinskim djelatnicima.

Dijelimo samo one Vaše podatke koji su prijeko potrebni.
 

(3) Možete zatražiti da Vaše zdravstvene podatke pošaljemo Vašem uputnom ili obiteljskom liječniku. Ako od nas želite zatražiti da Vaše podatke podijelimo s nekim, ljubazno Vam savjetujemo da prije toga provjerite kako i zašto ta osoba uopće treba obrađivati Vaše osobne podatke. Djelatnost obrade nekog primatelja kao treće strane nalazi se izvan naše kontrole i odgovornosti. Ako želite da podijelimo Vaše zdravstvene podatke s drugim medicinskim djelatnicima, molimo Vas da od naših djelatnika na recepciji zatražite informacije o dostupnim sredstvima za takav prijenos podataka.

Za daljnje informacije o primateljima Vaših osobnih podataka molimo Vas da pročitate Dodatak ovoj obavijesti ili se obratite nekom od naših djelatnika na recepciji.

 

5. Međunarodni prijenosi podataka

Moguće je da ćemo morati dijeliti vaše osobne podatke s primateljima izvan Europskog gospodarskog prostora ("EEA"). Neke zemlje smatraju se prihvatljivim od strane Europske komisije i stoga se tretiraju kao da pripadaju EEA. Prije prijenosa vaših podataka izvan EEA (ili izvan Prihvatljive zemlje), vaši podaci se anonimiziraju ili štite, obično korištenjem Standardnih ugovornih klauzula odobrenih od strane Europske komisije. Prilog ove obavijesti sadrži informacije o stvarnim prijenosima podataka i mjerama koje koristimo, ako se podaci prenose u prepoznatljivom formatu.

Više informacija o Standardnim ugovornim klauzulama možete pronaći ovdje:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_2847

Više informacija o prihvatljivim zemljama možete pronaći ovdje:

https://commission.europa.eu/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en

 

6. Čuvanje vaših podataka

Čuvanje vaših podataka sigurnima naš je prioritet. Vaši osobni podaci sigurno su pohranjeni od strane nas ili naših pažljivo odabranih pružatelja usluga. Kada naši pružatelji usluga obrađuju zdravstvene podatke u naše ime, zahtijevamo visok stupanj sigurnosti, što je također određeno pisanim ugovorom s njima. Osiguravamo da su vrlo stroge mjere zaštite na snazi kako bismo vaše osobne podatke sačuvali od gubitka, zloupotrebe te neovlaštenog pristupa ili prijenosa.

 

7. Čuvanje vaših podataka

Sukladno zakonodavstvu o zaštiti osobnih podataka, imate sljedeća prava:

 

7.1. Pravo na zahtijevanje pristupa Vašim osobnim podacima. To znači da imate pravo znati da se Vaši podaci obrađuju i imate pravo na pristup Vašim osobnim podacima koje mi obrađujemo i da Vam se da informacija o tome što Affidea radi s Vašim osobnim podacima.

 

7.2. Pravo na zahtijevanje ispravka Vaših osobnih podataka. To znači da imate pravo na to da se Vaši osobni podaci isprave ili pravo na pristup Vašim osobnim podacima koje mi obrađujemo i da Vam se da informacija o tome što Affidea radi s Vašim osobnim podacima.

 

7.3. Pravo na zahtijevanje brisanja Vaših osobnih podataka. To znači da imate pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u specifičnim okolnostima ako ne postoji zakoniti razlog za nastavljanje obrade.

 

7.4. Pravo na zahtijevanje da zaustavimo obradu. To znači da možete zatražiti da 'blokiramo' obradu Vaših osobnih podataka. Vaš valjani zahtjev će značiti da nam je dopušteno čuvati Vaše osobne podatke, ali ne da ih dalje obrađujemo.

 

7.5. Pravo na prenosivost podataka. Ono Vam omogućuje pristup i ponovno korištenje osobnih podataka koje ste nam dali za svoje vlastite svrhe u okviru različitih usluga. Imate pravo na jednostavno primanje i prijenos Vaših osobnih podataka u elektroničkom obliku i imate pravo zatražiti nas da ih proslijedimo nekom drugom voditelju obrade.

 

Ako želite iskoristiti svoja prava ili želite dodatne informacije o svojim gore navedenim pravima, molimo Vas da se obratite nekom od naših djelatnika na recepciji ili da kontaktirate našeg službenika za zaštitu podataka (kontakt podaci su navedeni niže u tekstu).

 

8. Automatizirano pojedinačno donošenje odluka, profiliranje

Affidea ne obrađuje vaše osobne podatke za automatizirano pojedinačno donošenje odluka. Koristimo profiliranje (što znači automatsku obradu osobnih podataka koja se sastoji od upotrebe osobnih podataka za procjenu određenih osobnih aspekata koji se odnose na fizičku osobu) samo u dva slučaja:

(i) Ako nam izričito odobrite slanje personaliziranih promocija (vidi odjeljak 1.3 / B.). Jedina posljedica ove dozvole jest da ćete primati personalizirane informacije, ponude ili podsjetnike o medicinskim pregledima. Affidea ne koristi ovu marketinšku profilaciju za donošenje odluka o vama ili vašem medicinskom stanju.

(ii) Ako je čitanje dijagnostičke slike od strane liječnika radiologa podržano algoritmom (npr. u slučaju naknadne obrade slika magnetske rezonancije). Vaše medicinsko stanje uvijek se dijagnosticira uz sudjelovanje radiologa, ne postoji postavljanje medicinske dijagnoze samo pomoću automatske obrade dijagnostičkih slika.

 

9. Ako imate bilo kakvih pitanja

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija, slobodno se obratite našem Službeniku za zaštitu podataka (e-pošta: dpo.hr@affidea.com, poštanska adresa: Affidea, Banjavčićeva 11, Zagreb, telefonski broj: 00385954434497) ili pitajte jednog od naših djelatnika s prijema pacijenata za dodatne informacije. Ako niste zadovoljni načinom na koji obrađujemo vaše podatke, možete podnijeti prigovor nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Kontakt podaci su Agencija za zaštitu osobnih podataka, e-pošta: azop@azop.hr, poštanska adresa: Selska cesta 136, 10000 Zagreb, telefonski broj: +385014609000. Ipak, nadamo se ćete se nama prvo obratite u slučaju da imate bilo kakav problem.

 

Zadnja izmjena: 2. veljače 2024.

 

Dodatak Obavijesti o privatnosti podataka za zdravstvene usluge koje pružamo

 

U nastavku možete naći dodatne informacije o tome s kim dijelimo Vaše podatke. Vaše podatke dijelimo s drugim primateljima samo ako je nužno potrebno

 

Primatelji podataka koji djeluju kao treće strane (djeluju neovisno od Affidea)

 

Dolje možete također naći dodatne informacije o vrsti podataka koje obrađujemo u razne svrhe (kako je navedeno u točki 1.1-1.3. Obavijesti) i razdoblju tijekom kojeg čuvamo Vaše podatke.

 

Osobni podaci koji se obrađuju

 

 

Pisani prigovor

Prema članku 27. Zakona o zdravstvenoj zaštiti , NN 100/18. stavak 4, 5 i 6. propisuje da svaka osoba ima pravo neposredno ili pisanim putem na mail adresu poliklinika-eljuga@affidea.com zatražiti od ravnatelja zaštitu svojih prava, s obzirom na kvalitetu, sadržaj i vrstu zdravstvene usluge koja mu se pruža.

Ravnatelj je obvezan bez odgađanja postupiti po prigovoru i o poduzetim mjerama pisanim putem obavijestiti osobo najkasnije u roku od 8 dana. Ako osoba nije zadovoljna poduzetim mjerama, zaštitu svojih prava može zatražiti kod ministra, odnosno nadležnog suda.

 

Zakon o zaštiti osobnih podataka GDPR EU 2016/679, PRAVA ISPITANIKA

PRAVO NA ISPRAVAK

 • Tražiti ispravak podataka
 • Dopuniti nepotpune podatke davanjem dodatne Izjave
   

PRAVO NA BRISANJE (Ispitanik ima pravo brisanja podataka ako su ispunjeni neki od uvjeta:

 • Podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu u koju su prikupljeni
 • Povučena/opozvana privola na kojoj se temelji obrada podataka
 • Osobni podaci nezakonito obrađeni
 • Poštivanje pravne obveze iz prava Unije ili države članice
 • Osobni podaci prikupljeni u vezi s ponudom informacijskog društva
   

PRAVO NA OGRANIČENJE OBRADE

 • Tražiti od voditelja obrade ograničenje obrade osobnih podataka
 • Ako je obrada ograničena podaci se mogu obrađivati ako postoji: privola ispitanika, za postavljanje, obranu ili ostvarivanje pravnih zahtjeva, zaštita prava druge fizičke i pravne osobe, javni interes
   

PRAVO NA PRISTUP PODACIMA

 • Dobiti potvrdu od voditelja obrade obrađuju li se podaci koji se na njega odnose, te ako se obrađuju, pristup informacijama
 • Svrha obrade
 • Izvor prikupljanja
 • Kategoriji osobnih podataka
 • Razdoblju pohrane
 • Pravu na ispravak, brisanje ili ograničenje obrade
 • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu
 • Izvoru podataka
 • Postojanju automatiziranog donošenja odluka
   

INFORMIRANJE

 • Dobiti informacije o obradi svojih osobnih podataka neovisno prikupljaju li se podaci izravno od ispitanika ili ne
 • Pružanje informacija na jasan i razumljiv način
   

PRAVO NA PRENOSIVOST

 • Omogućuje da se prenese osobne podatke drugom voditelju obrade koji je prethodno pružio prethodnom voditelju u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom obliku - ako se obrada temelji na privoli ili ugovoru i/ili ako se obrada provodi automatiziranim putem
 • Ostvarivanje prava ne smije negativno utjecati na prava i slobode drugih
   

PRAVO NA PRIGOVOR (I)

 • Ispitanik ima pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koja se na njega odnosi, u skladu s čl.6., st.1., točka e ili f (voditelj obrade obrađuje podatke za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti). Voditelj obrade ne smije dalje obrađivati podatke, osim ako dokaže da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interes, prava i slobode ispitanika ili radi obrane pravnih zahtjeva.
   

PRAVO NA PRIGOVOR (II)

 • Obrada u svrhu izravnog marketinga
 • U kontekstu služenja uslugama informacijskog društva
 • Obrada podataka u statističke svrhe i u svrhe istraživanja, osim ako je obrada nužna za provođenje zadaće koja se obavlja zbog javnog interesa
   

KRŠENJE ODREDBI OPĆE UREDBE ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Prava ispitanika:

 • Podnijeti pritužbu nadzornom tijelu
 • Podnošenje pravnog lijeka protiv:
 • Obvezujuće odluke nadzornog tijela koja se odnosi na njega
 • Ako nadzorno tijelo ne riješi njegovu pritužbu ili ga ne obavijesti o napretku ili ishodu pritužbe
 • Voditelja obrade ili izvršitelja obrade ako smatra da su mu obradom njegovih osobnih podataka protivno Uredbi prekršena njegova prava iz Uredbe
 • Pravo na naknadu materijalne ili nematerijalne štete od voditelja obrade ili izvršitelja obrade
   
 1. Evidencija GDPR
 2. Oglasna ploča
 

Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice www.poliklinika-eljuga.hr prihvaćate ove Uvjete korištenja.

Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim Poliklinike Eljuga i zaštićen je autorskim pravima.

Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.

 

Izjava o ograničenju odgovornosti

Poliklinika Eljuga ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internet stranici.

Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internet stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.

Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem ovih web stranica.

Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik Poliklinike Eljuga, kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ovih stranica ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internet stranice.

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. Poliklinika Eljuga ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

 

Izjava o privatnosti

Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

Koje informacije prikupljamo o vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću jednog od dostupnih obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac, obrazac za pitanja, obrazac za upis na newsletter) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu. Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem kontakt obrasca su: ime i prezime, e-mail, telefonski broj.
Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem Vaše prijave na newsletter su: e-mail adresa.

Informacije koje se automatski prikupljaju na našoj web stranici

Automatski prikupljamo informacije u log datotekama poslužitelja, kao što je vaša IP adresa, vrsta preglednika, stranice za preusmjeravanje / izlazak i operativni sustav. Koristimo ove informacije kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge te da poboljšamo vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas putem emaila poliklinika-eljuga@affidea.com. Također nas možete konktatirati putem slanja pošte na našu adresu Poliklinika Eljuga, Bukovačka cesta 121, HR-10000 Zagreb.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU.

 

Kolačići - cookies

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ te GDPR direktivi, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

 • Kolačići sesije i Trajni kolačići
  • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
  • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
 • Kolačići prve i treće strane
  • Kolačići prve strane (first-party cookies) - izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
  • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: https://www.youronlinechoices.eu/.
 • Neophodni i ostali kolačići
  • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati. To su PHPSESSID kolačići i _exp kolačići.
  • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
  • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
  • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kolačići koji se koriste na ovoj Internet stranici:

 • PHPSESSID
  • Kolačići s imenom PHPSESSID sadrže samo referencu na sesiju pohranjenu na web poslužitelju. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovom pregledniku i ovaj kolačić može se koristiti samo na trenutnoj web stranici.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Sesijski kolačić
 • cc_cookie_accept (1 godina)
  • Kolačić koji se koristi za pamćenje postavki korisnika - prihvaćanje korištenja svih kolačića na ovoj internet stranici. Ovaj kolačić zna samo vaše zadnje postavke kolačića i ne odražava trenutačno stanje kolačića u vašem pregledniku.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • Trajni kolačić
 • exp_last_visit (1 godina), exp_last_activity (1 godina), exp_tracker (sesijski), exp_csrf_token (sesijski)
  • Razni kolačići koji počinju sa 'exp_'. To su kolačići postavljeni od strane našeg sustava za upravljanje sadržajem i sadrže podatke kao što su: kad ste posljednji put posjetili našu web stranicu, prethodne stranice koje ste pogledali, duljina sesije za prijavljenog korisnika, ID sesije... Ovim kolačićima se ne prikupljaju Vaši osobni podaci, oni se koriste samo za osnovnu funkcionalnost internet stranice. 'exp_last_visit' i 'exp_last_activity' pohranjuju samo informaciju datum/vrijeme vašeg posjeta. 'exp_tracker' prati zadnje 2 stranice koje ste posjetili tako da vas, ako je potrebno, možemo vratiti natrag na odgovarajuće stranice. 'exp_csrf_token' se koristi kod slanja formi na stranici, to je jedinstveni i nasumični niz brojeva i slova koji štite našu web stranicu od neželjene pošte.
  • Kolačići prve strane - Ova internet stranica
  • exp_csrf_token i exp_tracker su sesijski kolačići, ostalo su trajni kolačići

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove web stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića u vašem web pregledniku.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u "anonimnom" načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

 
Poliklinika Eljuga
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga