Poliklinika Eljuga - Novosti

Arhiva novosti

MAMOGRAFIJA - i dalje pregled koji život znači

Samo tjedan dana nakon objave medicinskog članka “Mamografija pod upitnikom” u Glasu Koncila broj 50, od 13. prosinca 2009. g. dobili smo prve negativne rezultate. Neke žene odbijaju ići na mamografiju. Posljedica takve loše odluke naravno najviše su svjesni liječnici koji svakodnevno rade u ambulantama za bolesti dojke i provode kliničke, mamografske, ultrazvučne i sve druge potrebne preglede dojki kako bi bili što precizniji u procjeni zdravlja dojki. Ponekad ni sve učinjeno nije dostatno za donošenje prave odluke pa presudnu ulogu odigra iskustvo liječnika i njegova intuicija. Razlog tomu vrlo je prozaičan. Nitko nije isti. Svatko od nas jedinstven je u svom postojanju i neponovljiv obrazac prirode. Zato je teško biti liječnik i u medicini uspostavljati stroga pravila kad ih po prirodi posla tamo ne može niti biti. Umjesto pravila izrađujemo smjernice na temelju vlastitih i tuđih iskustava i spoznaja…

Više...
 

Prof. dr. sc. Goran Grubišić postaje djelatnik Poliklinike Eljuga

Prof. dr. sc. Goran Grubišić, specijalist ginekologije i porodništva, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB “Sestre milosrdnice”, Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za kolposkopiju i bolesti vrata maternice od 1. siječnja 2010. godine postaje djelatnik naše Poliklinike gdje će biti voditelj Centra za kolposkopiju i bolesti vrata maternice i stidnice.

Isto tako, kao iskusan ginekolog i porodničar radit će cjelovitu polikliničku skrb naših pacijentica iz djelokruga svoje specijalizacije (ginekološki pregledi, kolposkopija, Papa test, ultrazvuk i dr.)

 

Spektrum proteze

Poliklinika Eljuga jedina je privatna zdravstvena ustanova u RH u kojoj je izvršena sekundarna rekonstrukcija dojke Spectrum protezama.

Više...
 

Radiofrekventno liječenje proširenih vena - sklerozacija vena pjenom

Liječenje proširenih vena radiofrekventnim valovima je nova, minimalno invazivna metoda liječenja koja omogućava brz oporavak uz odličan kozmetski rezultat. Sama ili u kombinaciji sa sklerozacijom ili miniflebektomijom predstavlja optimalan način liječenja proširenih vena.

Sklerozacija vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka omogućava potpuno bezbolno liječenje proširenih vena bez ožiljaka.

Svi zahvati izvode se u lokalnoj anesteziji, a neposredno nakon zahvata pacijenti odlaze kući.

 

Mogućnost obročnog plaćanja

Od siječnja ove godine uveli smo mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata bez kamata i naknade na sve naše usluge.

Više...
 

Besplatni pregledi za žene Udruge 8+

10.11.2008. Desetak žena iz Udruge Hrvatskih brojnih obitelji 8+ već se javilo na mamografski i ultrazvučni pregled dojki. Među njima je bila i gospođa Terezija Knežević iz Babine Grede, majka i supruga iz najmnogočlanije obitelji u Hrvatskoj s čak devetnaestero djece.

Kao i njene prethodnice oduševljena je idejom besplatnog pregleda dojki za majke s osmero i više djece. Sretna i zadovoljna vratila se svojoj obitelji s urednim nalazima svoje prve mamografije i ultrazvučnog pregleda dojki.

 

Najmoderniji 4D ultrazvučni aparat!

Poliklinika “Eljuga” je prva privatna zdravstvena ustanova opremljena 4D ultrazvučnim uređajem tehnički najnaprednije generacije.

Najvažnija primjena 4D ultrazvuka je u trudnoći pri čemu pregled 4D ultrazvukom daje direktan uvid u izgled i ponašanje ploda u majčinom trbuhu.

Četverodimenzionalni ili “dinamičan” 3D ultrazvuk najnovija je generacija ultrazvučnih aparata vrlo visoke rezolucije i vrlo velikih mogućnosti.

Više...
 

Poliklinici dodijeljen certifikat ISO 9001: 2000

Međunarodni ISO 9001: 2000 standarda za sustav osiguranja kvalitete koji dokazuje da Poliklinika “Eljuga” udovoljava svim svjetskim standardima kako u pogledu organizacije posla, pružanja usluga tako i prostora i sve medicinske opreme što svim pacijentima jamči vrhunsku kvalitetu i sigurnost.

 

Liječenje proširenih vena

Proširene površinske vene nogu – varikoziteti spadaju među najčešće vaskularne bolesti. Smatra se da do 40% odraslih osoba ima u manjoj ili većoj mjeri izražena venska proširenja na nogama…

Tegobe koje proizlaze iz proširenih vena mogu biti minimalne i predstavljati samo kozmetski problem, no češće bolesnici navode bolove, osjećaj težine u nogama, svrbež, oticanje nogu i sl. Treba napomenuti da intenzitet tegoba nužno ne korelira sa vizualnim opsegom promjena.

Kod dugotrajnih tegoba može doći do promjene boje i kvalitete kože potkoljenice sa stvaranjem ulkusa koji teško cijele i skloni su ponovnom pojavljivanju.

Više...
 

Radiokirurgija

U Poliklinici Eljuga nudimo novu metodu kirurškog uklanjanja dobroćudnih kožnih promjena na licu i tijelu koristeći najsuvremeniji radiokirurški uređaj Ellman Surgitron Dual RF.

 

Aktualne novosti
Poliklinika Eljuga
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga