Kozmetski zahvati

Kozmetski zahvati

PRP terapija

PRP

PRP terapija (PlateletRichPlasma) potpuno je prirodna metoda za pomlađivanje i mini lifting lica kao i za izravnavanje manjih bora u području vrata. PRP se primjenjuje i u području vlasišta za alopeciju (nasljednu, nenasljednu), ožiljke i kronične rane. PRP je plazma bogata trombocitima i faktorima rasta kojima se stimulira regenerativna sposobnost kože uz poticanje rasta kolagena uz odličan hidratacijski efekt te poboljšanje mikrocirkulacije.

Kome se preporuča?

Tretman se preporuča osobama koje imaju „umornu“ kožu kojoj je potrebno osvježenje, osobama koje žele zadržati prirodan izgled bez unosa stranih tijela ili pak osobama koje žele čim dulje zadržati vlažnost i elastičnost kože. PRP tretman je pogodan za osobe koje su sklone aknama te se uz pomoć vlastite plazme može obnoviti i regenerirati oštećenja i nepravilnosti na koži lica.

PRP u ginekologiji

PRP je tretman koji se koristi i u ginekolgiji za neke indikacije koje su najraširenije u ženskoj populaciji: genitourinarni sindrom menopauze (osjećaj žarenja i iritacije vanjskog spolovila i rodnice, suhoća, nelagoda i bolovi za vrijeme odnosa, učestalo mokrenje, opetovane infekcije), lichen sclerosus (autoimuna kožna bolest koju karakterizira bijela atrofična koža vanjskog spolovila i iritacija), stresna urinarna inkontinencija, ženska seksualna disfunkcija (bolnost kod odnosa, izostanak orgazma) i ožiljci.

Prednosti PRP-a

Tvari (plazma) je iz vlastitog tijela, stoga je postupak relativno siguran i dobro se podnosi. PRP tretman stvara „prirodno“ lijep izgled, postupno djelovanje te sam tretman je brz i jednostavan. Moguća je kombinacija tretmana s dermalnim filerima.

Preporuke prije tretmana?

Potreban je dovoljan unos tekućine kako bi se izdvojila čim veća količina krvne plazme. Svakako je važno izbjegavanje konzumacije masne hrane kako bi se izbjegla visoka koncentracija masnoće u krvi.

Kako izgleda tretman?

Prije tretmana medicinske sestre izvade 15ml Vaše krvi nakon čega se posebnom metodom odvaja 3-6ml plazme s matičnim stanicama i faktorima rasta te se kao tako pripremljena injektira u željeno područje. Za izvođenje ovog postupka upotrebljava se poseban sustav centrifuge. Prije samog postupka injektiranja, na željeno područje stavlja se krema u obliku lokalnog anestetika koja omogućava što bezbolniji PRP tretman. Za injektiranje se koriste tanke igle preko kojih se u više uboda isporuči pripravak na dogovorenu regiju (npr. lice, vrat, dekolte, vlasište i sl.) kako bi se stimulirali procesi regeneracije. Cijeli postupak se može učiniti unutar sat vremena, nije bolan, a kao najčešća nuspojava javlja se  manje crvenilo u injektiranom području koje se povuče u sljedećih 24 sata. Za potpuni efekt  potrebno je napraviti 3 tretmana u razmaku od mjesec dana nakon čega se preporuča  napraviti po jedan tretman godišnje.

Područje koje je pogodno za tretiranje PRP tretmanom?

Lice, vrat, dekolte, ruke (šake), vlasište, vulva, vagina, kronične rane i ožiljci.

Moguće nuspojave

Prolazno crvenilo zbog velikog broja uboda tankom iglom, mogućnost pojave lokalne otekline koja spontano prolazi unutar par sati/dana, lokalizirani hematom.

Upute nakon PRP tretmana

Nakon samog tretmana pojavit će se crvenilo stoga treba izbjegavati direktno izlaganje sunčevim zrakama neposredno nakon tretmana te  obavezno nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom. Nanošenje make up-a preporuča se 12 sati nakon zahvata kako bi se koža regenerirala i obnovila.

 

Juvederm

Juvederm

Juvederm je dermalno punilo koji se sastoji od napredne kohezivne 3D matrice s hijaluronskom kiselinom koja omogućava mrežno vezivanje uz produženo trajanje do 12 mjeseci.

Juvederm Ultra asortiman nudi izbor od tri gela različite viskoznosti koji omogućavaju odabir volumena kako bi mogli udovoljiti svim Vašim potrebama.

S punilom postižemo izvrsne rezultate u tretiranju dubljih bora između nosa i usana, bora oko usnica, očiju i čela. Također ga koristimo i za povećanje volumena usnica.
 

Volbella  specijalno je pripremljen za osjetljiva područja na licu, pogotovo za područje ispod očiju

Volift  oblikovan je za primjenu u području nazolabijalnih bora te usana 

Nova generacija punila sastoji se od 90% hijaluronske kiseline male molekularne težine proizvedene Vycross tehnologijom. Koristeći navedena punila postižemo prirodne rezultate, prvenstveno zbog male gustoće preparata te veće viskoznosti čime se razlikuje od dosadašnjih preparata.
 
Oba proizvoda posjeduju produženi vijek trajanja do 15 mjeseci.
 

Juvederm dermalno punilo

 

Restylane

Restylane

Restylane je bistri, prozirni, viskozni gel koji se sastoji od hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina kao prirodni polisaharid je važan strukturni element u koži, potkožnom, vezivnom te sinovijalnom tkivu i tekućini. Hijaluronska kiselina pripada grupi vrlo malog broja tvari istovjetnih kod svih živih organizama.

Princip djelovanja

Restylane djeluje tako da tkivu dodaje volumen, čime oblikuje konture lica, ispravlja nabore ili povećava usne do željenog stupnja korekcije. Hidrofilična priroda molekula hijaluronske kiseline kombinirana sa svojom trodimenzionalnom strukturom omogućava molekulama da vežu više vode od njihove vlastite težine. Dodavanje vode pomaže da se održi cjelokupan volumen proizvoda što rezultira dužim trajanjem.

Terapijske indikacije i uporaba
Restylane se primjenjuje za povećanje obujma tkiva lica. Preporučljiv je za korekciju bora i povećanje usana. Injektira se u srednji sloj dermisa. Kod deformacija kontura kože, najbolji se rezultati postižu ako se deformacija ručno rasteže do njenog uklanjanja. Djelotvornost i trajanje rezultata ovisi o karakteru tretiranog defekta, no najčešće učinak traje 12 mjeseci.

 

Botox

Botox je prirodni pročišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Specijalno je priređen, daje se u injekciji, u izuzetno malim dozama u mišiće lica kako bi zaustavio stvaranje bora.

Botox

Botulinum toxin djeluje samo na one pojedinačne mišiće u koje se inicira tako da okolni mišići ostaju u funkciji. Najčešće se djeluje na vertikalne bore između očiju, sitne bore na vanjskim kutovima oko očiju, horizontalne bore na čelu, oko usta, u bradu te u vrat. Izvrsni rezultati se dobivaju i pri aplikaciji Botulinum toxina u pazuh zbog prevencije pojačanog znojenja (hiperhidroze).

Kako izgleda tretman?
Kozmetička denervacija mišića je jednostavna i sigurna procedura koja traje petnaestak minuta. Koristi se mala igla kojom se precizno ubrizgava mala količina toksina u ciljane mišiće. Bol je zanemariva, stoga nije potrebna nikakva anestezija.

Koje učinke možemo očekivati?
Prvi učinak je primjetan nekoliko dana nakon tretmana. Pacijentice poprimaju mladenačkiji izgled. Ipak ovaj tretman ne može poboljšati bore nastale zbog starosti i one nastale na koži oštećenoj sunčanjem. Takva vrsta bora nije povezana s kontrakcijom mišića lica.

Koliko je djelotvoran tretman?
Učinak jednokratnog tretmana traje od 3-6 mjeseci, stoga se tretmani mogu ponavljati 2-3 puta godišnje. Trajanje učinka varira od pacijenta do pacijenta, a posebno za starije od 65 godina.

 

Liječenje pojačanog znojenja

Hyperhidrosis, odnosno pojam kojim se označava pojačano znojenje, može uzrokovati svakodnevne poteškoće u kvaliteti života te u obavljanju normalnih životnih aktivnosti.

Pojačano znojenje se može javiti u samo nekim dijelovima tijela, najčešće u pazuhu, na dlanovima, tabanima ili na čelu (fokalna hiperhidroza) ili se pak može javiti po cijelom tijelu (generalizirana hiperhidroza).

Procijenjuje se da od fokalne hiperhidroza boluje oko 3% populacije. Podjednako su zastupljena oba spola. Najčešće se javlja u dobi između 25-60 godina starosti. U slučaju fokalne hiperhidroze, poremećaj se javlja kod inače zdravih osoba, dok je generalizirana hiperhidroza povezana s određenim bolestima koje se nalaze u podlozi.

Uzroci samog poremećaja nisu do kraja istraženi, no pretpostavka je da se radi o poremećaju funkcije simpatičkog i parasimpatičkog autonomnog živčanog sustava, odnosno sustava koji je odgovoran za lučenje znoja iz znojnih žlijezda. Također se pretpostavlja da su velikim dijelom odgovorni i nasljedni faktori, jer do 50% pacijenata navodi slične poremećaje kod članova obitelji.

Terapija

Potrebno je redovito provoditi higijenske mjere i koristi odjeću i obuću prvenstveno načinjenih od prirodnih materijala.

Kod fokalnih hiperhidroza pokušava se ublažiti stanje prolaznim zatvaranjem izvodnih kanala žlijezda znojnica. Za to se upotrebljava 15-25%tna vodena otopina aluminijklorid-heksahidrata, 2-5% otopina taninske kiseline, te 5-20% otopina formalina u vodi ili etanolu. No, najčešće takva terapija daje samo djelomične rezultate.

Botox - Liječenje pojačanog znojenjaBotulinum toxin A

Botulinum toxin A je jedina djelotvorna terapija kojom se liječi pojačano znojenje. Kod liječenja, toksin se uštrcava intradermalno na prije označena polja pojačanog znojenja. Toksin sprečava otpuštanje acetilkolina, a samim time i otpuštanje znoja iz žlijezda znojnica. Značajno poboljšanje se dogodi kod 95% bolesnika nakon tjedan dana, a sam efekt Botoxa traje između 4-6 mjeseci. Za navedenu primjenu odobren je od strane Američke agencije za lijekove i hranu (FDA) 2004. godine. Kontraindikacije za izvođenje samog postupka su generalizirana hiperhidroza, mijastenija gravis, trudnoća, dojenje te uzimanje određenih lijekova.

 

Dermalni fileri

Dermalni fileri koriste se kako bi se smekšale grube linije lica te uklonile bore. Najčešće korišteni dermalni filleri sastoje se od hijaluronske kiseline. Fileri se ubrizgavaju pod kožu, nakon čega se povećava volumen dubljeg dijela kože, dolazi do hidratacije, a koja za posljedicu ima postizanje osviježenog, mladolikog izgleda.

Koliko vrsta filera postoji?
Postoji mnogo različitih vrsta dermalnih punila na tržištu, međutim samo malobrojni su se pokazali učinkovitima u smislu mogućnosti predviđanja, kao i dugotrajnosti rezultata, minimalnog oticanja i crvenila nakon tretmana.. Neškodljivost i predvidljivo djelovanje ovih proizvoda već je dokazana.

Restylane
Juvederm

 

Korekcija ožiljaka

Nakon što nam se pacijent obrati s problemom neestetskog ožiljka, nakon pregleda odlučujemo se za najbolju terapiju koja može uključivati kirurško odstranjenje ili pak korištenje posebnih preparata za povlačenje ožiljka.

 

Radiokirurgija

Ellman Surgitron Dual RF radi na principu radiovalova visoke frekvencije od 4MHz s kojima velikom preciznošću uklanjamo željeno tkivo uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Metoda radiovalova daje izvrsne kozmetske rezultate uz gotovo nevidljiv ožiljak. Sve kožne promjene na licu i tijelu u obliku bradavica, fibroma, dermatofibroma, hemangioma i madeža iznad razine kože kao i kondiloma genitalnog područja pogodni su za uklanjanje tom tehnikom.

Također se izvrsni rezultati dobivaju pri uklanjanju proširenih kapilara na licu (telenagiektazije). Prije zahvata apliciramo lokalni anestetik,uklanjanje je bezbolno, ne koriste se šavovi, nema krvarenja, a zahvat traje vrlo kratko.

 
KIRURGIJA
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga