Poliklinika Eljuga - Novosti

Poliklinika Eljuga - Novosti

Bonus od 300 kn za pomlađivanje i popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da ćemo u periodu od 6.12.-31.12.2018. godine za pomlađivanje i popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom davati bonus od 300 kn.  Bonus vrijedi za svaki ml. dermalnog punila koji će se koristiti u ordinaciji doc. dr. sc. Domagoja Eljuge, plastičnog i estetskog kirurga s više od 12 godina iskustva u aplikaciji dermalnih punila.

Preporučamo Vam da za ovakve tretmane uljepšavanja uvijek izaberete provjerenog i licenciranog stručnjaka.

 

Bonus od 100 kn na color doppler vena i arterija

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da ćemo u periodu od 19.11.2018. pa do Majčinog dana (12.5.2019.) davati bonus od 100 kn na color doppler vena i arterija. Bonus vrijedi u ordinaciji dr. sc. Alduk.

 

25% popusta na najnoviju metodu uklanjanja proširenih vena (Flebogrif)

Obavještavamo cijenjene korisnike usluga Poliklinike Eljuga da do Majčinog dana, 12.5.2019. mogu iskoristiti popust od 25% na odstranjenje proširenih vena najnovijom metodom Flebogrif.

Flebogrif (mehaničko-kemijska ablacija) je najmodernija metoda liječenja proširenih vena koja se može učiniti jedino u Poliklinici Eljuga. Za razliku od laserske ili radiofrekventne ablacije ne zahtijeva nikakvu dodatnu anesteziju osim lokalne analgezije (tj. ublaživanja boli na mjestu uboda igle), a omogućuje povratak uobičajenim aktivnostima već idući dan nakon zahvata.

Zahvat će obavljati  dr. sc. Ana Marija Alduk,, specijalist radiologije i članica Europskog društva intervencijskih radiologa.

 

Bonus u ordinaciji ginekologinje dr. Belan Žuklić

Obavještavamo cijenjene pacijentice da će Poliklinika Eljuga u ordinaciji ginekologinje dr. Jadranke Belan Žuklić odobravati bonus od 100 kuna na ginekološke preglede do kraja 2018.godine.

Pregledi obuhvaćeni bonusom su navedeni u cjenku.

 

Najnoviji dijagnostički uređaji i u našoj Poliklinici

Početkom ožujka u Beču je održan Europski radiološki kongres (ECR). Tada je prvi puta predstavljen najnoviji Siemensov ultrazvuk ACUSON JUNIPER s mogućnošću elastografije. Novi sistem karakterizira odlična rezolucija slike koja će  olakšati dileme razlikovanja dobroćudnog od zloćudnog a time će značajno poboljšati učinkovitost dijagnostike.

Naša Poliklinika uvijek je pratila najnovija tehnološka dostignuća. Sigurni smo da naši pacijenti i to prepoznaju. Stoga smo  ponosni da smo  prvi ne samo u Hrvatskoj već  u cijeloj regiji  nabavili dva ovakva  uređaja. Svjesni smo da ste koji puta malo nestrpljivi što morate neplanski duže čekati na termin pregleda ali vjerujemo da nam to ne zamjerate jer cijenite kvalitetu naših usluga poručuju dr.Ljerka Eljuga i dr. Ilona Sušac.

 

Mirta Zekan Vučetić, dr. med. u timu poliklinike Eljuga

Mirta Zekan Vučetić, dr. med.,  je postala dio našeg tima za dijagnostiku bolesti dojke. Dr. Zekan je specijalist kliničke radiologije koja se kroz specijalističko usavršavanje usmjeravala prema onkološkoj dijagnostici s posebnim interesom za dijagnostiku bolesti dojke. Provela je više godina po brojnim klinikama u RH, a trenutačno radi u Klinici za tumore.

Poliklinika Eljuga daje bonus od 100 kuna  za klinički i UZV pregled dojki koje će obavljati dr. Zekan Vučetić do Dana zdravih dojki (15.10.2018.)

 

PJEVAČICA IVANA KOVAČ ČETIRI MJESECA NAKON PORODA IZGLEDA I OSJEĆA SE SJAJNO

Pjevačica Ivana Kovač prije četiri mjeseca rodila je kćer Elenu. Lijepa Dalmatinka osjeća se sjajno, a u dobru se formu vratila jako brzo. Jedno od najbitnijih životnih trenutaka je rođenje djeteta. Stoga je iznimno važna i briga prije i nakon poroda za dijete i majku. Zajedno s doktoricama Jadrankom Balen Žuklić i Ljerkom Eljugom iz zagrebačke poliklinike Eljuga educira majke o važnosti redovitih konzultacija, čak i nekoliko mjeseci nakon poroda, a koji je kod Ivane prošao u najboljem redu.

«Zahvalna sam na svoj pomoći doktorici Žuklić. Iznimno je važno da majke, naročite one koje će to biti po prvi puta, budu vrlo dobro informirane i vođene kroz trudnoću. Mnogo je nepoznanica s kojima se susrećemo i prava informacija je nekad od presudne važnosti! Apeliram na sve mlade mame da brinu o zdravlju i nakon poroda!» - izjavila je Ivana Kovač.

Konzultacije o vlastitom zdravlju i redovite ginekološke kontrole nakon poroda važne su kako bi se spriječile eventualne komplikacije ili problemi koji mogu nastati uslijed promjena na tijelu žene za vrijeme i nakon poroda. Ivana Kovač i doktorice poliklinike Eljuga ovim putem apeliraju na sve majke, naročite one mlade, da posebnu pažnju posvete sebi nakon poroda kako bi najsretniji dani njih i tek rođene bebe prolazili u najboljem redu i sreći.

«Uz čestitke, prilikom susreta s Ivanom nakon četiri mjeseca od poroda, zahvalili smo joj na sudjelovanju u zajedničkoj edukaciji mladih mama. Tijelo žene mijenja se za vrijeme te nakon poroda. Postoje mogućnosti za nastanak pojedinih komplikacija koje možemo otkriti redovitim pregledima nakon poroda kakav je ovaj današnji Ivane Kovač!» - izjavila je doktorica Jadranka Balen Žuklić.

 

Korisna i vrijedna pretraga

Listopad je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Većina karcinoma dojke razvija se sporadično i ne može se povezati s nekom naslijeđenom genetskog greškom. Međutim, 5 do 10% svih karcinoma dojke te 10 do 15% svih karcinoma jajnika mogu se povezani s mutacijama koje mogu biti naslijeđene bilo od majke bilo od oca.

Najčešće i najznačajnije mutacije javljaju se na genima BRCA 1 i BRCA 2, a poželjno je testirati sve žene oboljele od raka dojke i/ili jajnika u dobi prije 50. g. života te njihove bliske krvne srodnike.  U mjesecu listopadu u Poliklinici Eljuga testiranje na mutacije u ova dva gena možete učiniti po vrlo povoljnim cijenama od samo 1800,00 kuna za obadva gena.

Sve analize vrše se u suradnji s tvrtkom Genom d.o.o., a provode se u laboratoriju u Kaliforniji NGS metodom  (sekvencioniranje nove generacije). Laboratorij ima sve potrebne akreditacije.

Nalaz analize genetskog materijala  koji može biti krv ili slina) čeka se do 6 tjedana. 

 

Novo u ponudi - Juvederm Volite

Obavještavamo cijenjene klijente Poliklinike Eljuga da smo ponudu dermalnih punila upotpunili s novim proizvodom- Juvederm Volite.
 

Juvederm Volite je najnoviji Allerganov dermalni filer koji je upravo predstavljen u RH.

Uz pomoć Vycross tehnologije, Juvederm Volite koristimo kako bismo uklonili male bore po licu, vratu i rukama, dok ujedno utječemo na hidraciju i elastičnost kože. Za razliku od dosadašnjih preparata, Juvederm Volite nije potrebno davati u razmacima od mjesec dana, već je dovoljan samo jedan tretman kako bi se poboljšala kvaliteta kože. Preparat se aplicira po željenoj regiji u malim količinama u površni sloj kože.

 

Doc. dr. sc. Maja Prutki u timu Poliklinike Eljuga

Doc. dr. sc. Maja Prutki je postala dio našeg tima za dijagnostiku bolesti dojke u prošloj godine. Riječ je o radiologinji koja je specijalizirala na KBC Rebro u Zagrebu, a iskustvo je stjecala i u jednom od najprestižnijih svjetskih centara za ovu problematiku u Sloan Kettering Cancer Center u New Yorku, SAD. Dr. Prutki uz klinički pregled, mamografiju  i ultrazvuk dojki radi i ultrazvuk trbuha (abdomena).

Poliklinika Eljuga je produžila bonus od 100 kuna i u ovoj godini za sve preglede kod doc. dr. Maje Prutki  i trajat će do Majčina dana tj. do 14. svibnja 2017.

 

Predavanja za trudnice

Drage trudnice,

zahvaljujemo vam što ste nadzor svoje trudnoće povjerili ginekološkim timovima naše Poliklinike.

Obzirom na najčešća pitanja koja nam postavljate u ambulanti, organizirati ćemo za vas nekoliko predavanja koja će se održavati srijedom od 18:30 do 19:30 h u prostoru Poliklinike. Predavanja će održavati specijalisti ginekologije i anestezije, primalja te fizioterapeut.

Svaki sastanak ćemo započeti kraćom prezentacijom teme, a potom ćemo razmijeniti vaša iskustva i pokušati odgovoriti na pitanja.

Molimo vas da svoj dolazak najavite našim sestrama na telefonski broj: 2421 281.

TEME:

  1. Praćenje trudnoće
  2. Prehrana trudnice i prilagodba majčinog tijela na trudnoću
  3. Demonstracija vježbi za trudnice
  4. Porođaj
  5. Ublažavanje porođajne boli
  6. Njega novorođenčeta i dojenje
     

Terminu su srijedom u 18:30 h: 28.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10., 02.11.2016.

Polaznicama tečaja darujemo popust na jedan 3D/4D ultrazvučni pregled između 22. i 32. tjedna trudnoće u ambulanti dr. Jadranke Belan Žuklić (promotivna cijena je 300 kuna).

Radujemo se druženju s vama!

 

Poliklinika Eljuga posjeduje jedan od najsuvremenijih led-videokolposkopa

Naša Poliklinika posjeduje jedan od najsuvremenijih led-videokolposkopa kojim se promatra vrat maternice i na taj način mogu se dijagnosticirati vrlo male početne lezije koje su potpuno izlječive. Budući su takve promjene sve češće u mladih žena koje nisu rodile takve lezije uklanjamo radiofrekventnom omčom (Ellman) jer je dokazano da je takav oblik dijagnostike i liječenja najpoštedniji i najmanje oštećuje vrat maternice kojega treba čuvati zbog kasnijeg poželjnog ishoda trudnoće, naglašava prof. dr. Damir Eljuga.

 

Upotpunili smo ponudu dermalnih punila

Obavještavamo cijenjene klijentice Poliklinike Eljuga da smo ponudu dermalnih punila upotpunili s najnovijom generacijom Juvederm proizvoda.

Detaljnije...

 

Obilježena 20. obljetnica rada Poliklinike Eljuga

Dana 25. rujna 2015. svečano smo obilježili 20 godina rada naše Poliklinike. Na proslavu obljetnice pozvali smo naše sadašnje i bivše djelatnike, suradnike i prijatelje koji su dali značajan obol u realizaciji misije i ciljeva naše Poliklinike. Tom prigodom priredili smo vrtni koncert na kojem su nastupali naši poznati umjetnici; Snježana Rucner (violončelistica), Marija Mlinar (harfistica), Bruno Philipp (klarinetist), Orijana Vozila (operna pjevačica), Lidia Capković Martinek (sopranistica i voditeljica zbora Franjo pl.Lučić) i Đorđe Manojlović (korepetitor). Catering Ivić je poslužio ukusne i slasne zalogajčiće, a nazdravljali smo s domaćim vinom iz vlastitog vinograda koji se nalazi na jugozapadnoj padini naše Poliklinike.

Tom prigodom ravnateljica Poliklinike prim. dr. Ljerka Eljuga održala je kratki govor kojega u cjelosti prenosimo:

Poštovani i dragi prijatelji!

Svi se još itekako sjećamo devedesetih godina. Rat je bjesnio, granate su padale, uništeni su mnogi životi . Bilo je to vrijeme kada smo bar skromnim djelovanjem i humanitarno pomagali onima kojima je bilo potrebno i odlazili u ratom zahvaćena područja ; ja kao predsjednica Društva „Hrvatska žena“, a moj suprug kao predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Ali ipak , usprkos tom ružnom razdoblju, moj suprug Damir i ja u takvim smo vremenima odlučili otvoriti prvu polikliniku koja će po našim zamislima skrbiti o ženama. Za mnoge je naša odluka bila luckasta, jer sam tada imala siguran posao na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a Zagreb i upuštati se u takav izazov bilo je vrlo neizvjesno .

Krenuli smo u taj pothvat s velikim materijalnim ulaganjima , naravno s kreditima i posuđenim novčanim sredstvima. Mnoge su noći bile neprospavane jer se upustiti u takav rizik bila je i hrabrost. Prvog radnog dana u Poliklinici , s velikim sam nestrpljenjem očekivala prvu pacijenticu i uopće ne znam kako sam od velikog uzbuđenja uspjela napisati taj nalaz.

Tih sam dana često razmišljala: da li ću ikada dočekati 5. obljetnicu rada , da li ću opstati i kako vratiti sve dugove. Od mojih četvero djece, dvoje je bilo u tim „ludima“ tinejđerskim godinama, a dvoje njih bili su relativno mali. Srećom , uz veliku potporu i beskrajnu požrtvovnost mojih roditelja, a posebice moje majke jer je otac umro vrlo brzo nakon početka otvaranja Poliklinike , trudila sam biti i majka i liječnica. Ponekad sam sebi predbacivala da nisam dovoljno posvećena obitelji jer su mi djeca ponekad znala reći da su mi pacijenti na prvom mjestu. A ja sam si pak umišljala kako dobro balansiram s vremenom . Vjerujem da su mi moja djeca to oprostila jer su sada odrasli ljudi i shvatili su što znači posvetiti se osobi koja vas treba „baš sada“ u svojoj bolesti i strahu.

A kada sam uopće shvatila da želim biti nekome korisna i postati doktorica?

Više...
 

Genetsko testiranje na BRCA 1 i BRCA 2 mutacije pomaže pri procjeni rizika od nasljednog raka dojke

Mutacije na genima BRCA 1 i BRCA 2 su najčešće mutacije koje se povezuju s povećanom naslijeđenom sklonosti razvoju raka dojke. Kod žena koje su opterećenje visokim rizikom za razvoj raka dojke i/ili jajnika ovakvo testiranje može biti od pomoći pri izboru metoda smanjenja rizika od razvoja raka dojke, a isto tako može biti od pomoći kod već oboljelih žena u smislu odabira optimalne terapije. Vrijedno je imati ovakav podatak i zbog potencijalnog otkrivanja novih lijekova koji će biti učinkoviti upravo kod ovog tipa karcinoma.Testiranje je bezbolno. Temelji se na testiranju dva uzorka krvi koji se uzimaju iz vene ruke. Ukoliko se dokaže mutacija u jednom uzorku ona se obvezno potvrđuje i u drugom uzorku krvi. Na ovaj način se povećava vjerodostojnost nalaza i sprječavaju pogreške.

Poliklinika Eljuga ovo testiranje provodi u suradnji s Centrom za nasljedni rak Instituta Ruđer Bošković pod vodstvom dr. sc. Sonje Levanat.

Uvođenjem ovog testa u 20. obljetnici naše Poliklinike želimo našim pacijenticama pružiti mogućnost i ovakve sofisticirane dijagnostike koja se u svijetu već naveliko i odavno provodi.

Cijenu ovog testa primarno određuje Centar za nasljedni rak obzirom na cijenu koštanja skupih kemikalija i uređaja potrebnih pri izvođenju testova. Na nalaz se čeka do 3 mj. Ukupna cijena koštanja je 9.000 kuna, a uključuje savjetovanje s liječnikom prije uzimanje uzoraka krvi, potom vađenje krvi, transport, analizu i interpretaciju rezultata. Iznos od 9.000 kuna potrebno je uplatiti jednokratno i u gotovini. Kod kartičnog plaćanja (Master Card, Maestro, Diners, American...) iznos se također naplaćuje jednokratno i uvećan za 5 % što iznosi 9.450 kn.

Pročitajte više o BRCA 1 i 2 genetskom testiranju.

 

Harmony test otkriva Downov sindrom iz krvi majke - NOVO!

Harmony Prenatal test je neinvazivna genetska metoda određivanja izvanstaničnih fetalnih nukleinskih kiselina u majčinoj krvi kojom je moguće otkriti Downov sindrom i druge trisomije (T18 i T13) i spolno vezane kromosomske greške. Najnovija istraživanja pokazuju pouzdanost i točnost ove metode, a što je najvažnije potpuno je bezopasna za majku i dijete!

Uvođenjem ovog testa u 20. obljetnici naše Poliklinike želimo našim trudnicama pružiti najsuvremeniju prenatalnu dijagnostiku koju rade rijetki najsuvremeniji laboratoriji na svijetu.

Cijenu ovog testa primarno određuje Ariosa Diagnostics laboratorij i košta 5100 kuna, a uključuje vađenje krvi, transport, analizu i interpretaciju rezultata.

Pročitajte više o Harmony Prenatal testu...

 

Izjava Dr.Ljerke Eljuga u povodu brojnih tekstova o Angelini Jolie i uklanjanju dojki

Pročitajte izjavu Dr.Ljerke Eljuga u povodu brojnih tekstova o Angelini Jolie koja je zbog opterećujuće anamneze i mutiranih onkogena za nasljednik rak dojke (BRCA 1 i BRCA 2) učinila podkožno uklanjanje dojki.

Pročitajte Članak iz časopisa Glorija: “Redovite kontrole su bolja opcija”

 

Bureau Veritas ISO standard

Uspješno smo proveli iznimno zahtjevan postupak recertifikacije prema Bureau Veritas ISO standardu 9001:2008

ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke

 

Arhiva novosti
Poliklinika Eljuga
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga