Edukacija zaposlenika

U Hrvatskoj je po prvi put obilježen 15. Listopada “Dan zdravih dojki”

U organizaciji Europe Donna Hrvatska koja je članica europske koalicije protiv raka dojke, 15. listopada ove godine po prvi put je obilježen europski “Dan zdravih dojki”. 

Namjera odabira jednog dana u mjesecu listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, koji se posvećuje očuvanju zdravlja dojki jest širenje informacija o velikom utjecaju mnogih čimbenika današnjega načina života na razvoj raka dojke čime se želi postićii da žene svih dobnih skupina, s naglaskom na mlađu dob, shvate da imaju mogućnost odabira vlastitoga životnog stila i tako uvelike utječu na svoje zdravlje i budućnost, te prihvaćajući zdrave životne navike smanjuju rizik obolijevanja od ove opake bolesti.

Tim povodom u Europskom domu u Zagrebu u Jurišićevoj ulici, upriličeno je i edukativno predavanje na temu “Zdrave dojke i očuvanje zdravlja dojki”, a koje je pred prepunom dvoranom održala dr. Ilona Sušac iz Poliklinike “Eljuga”.

Na zadovoljstvo svih pokazalo se ispravnim promišljanje kako se žene, osobito vrlo mlade i one koje će to tek postati, prvo moraju upoznati s normalnim rastom i razvojem dojki te normalnim promjenama u svojim dojkama kako bi što bolje i preciznije mogle prepoznati ono što odstupa od normalnog i što može ugroziti njihov život.

Cijenjeni skup tom su prigodom pozdravili i važne ciljeve listopadskih aktivnosti istaknuli predsjednica Europe Donna Hrvatska, dr. Nada Kraljević, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka dr. Damir Eljuga i prof. Ruža Sabol kao začetnici ideje o osnivanju Europe Donna Hrvatska te prof. Anica Jušić, predsjedica Hrvatskog društva za palijativnu skrb koja pored prevencije i specifičnog onkološkog liječenja postaje vrlo važan segment sveobuhvatne onkološke skrbi kojoj svi trebamo težiti.

 
  Edukacija zaposlenika - Sve
Poliklinika Eljuga
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga