Poliklinika Eljuga - Novosti

Arhiva novosti

50 % NIŽE CIJENE ULTRAZVUKA DOJKI ZA MLAĐE OD 35 GODINA

50% niža cijena na ultrazvučne preglede dojki za žene mlađe od 35 godina od 29. ožujka 2010. do 30. travnja 2010.g.

 

50 % NIŽE CIJENE ULTRAZVUKA DOJKI ZA MLAĐE OD 35 GODINAI dok već tradicionalno u listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke mislimo na žene najugroženije od raka dojke osiguravajući mnogima čak 50 % nižu cijenu mamografije, u travnju ove godine želimo pomoći mladim ženama do 35 godina. U godini očuvanja ženskog zdravlja, 2010., kada Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi u suradnji s humanitarnim udrugama planira i organizira različite preventivne kampanje, mi se priključujemo u onome u čemu se trudimo biti najbolji. Iako će se mnogima učiniti da mlade žene nemaju što raditi u ambulanti za bolesti dojke, stvarnost nas, nažalost, upozorava na posve drugačiju istinu. 30-ak žena mlađih od 35 godina svake godine oboli od raka dojke što nas upozorava da za preventivne preglede nikada nije rano. Učinite stoga još ovog proljeća nešto korisno za sebe i javite se na pregled dojki.

50% niža cijena na ultrazvučne preglede dojki za sve žene mlađe od 35 godina u periodu od 29. ožujka do 30. travnja 2010. g., vjerujemo da je dovoljan razlog da to učinite bez odlaganja

Prije toga vas pozivamo da zajedno obilježimo

Dan narcisa, 27. ožujka

, i da kupnjom narcisa pomognemo ženama oboljelim od raka dojke u njihovoj borbi za zdravlje i život.

 

MAMOGRAFIJA - i dalje pregled koji život znači

Samo tjedan dana nakon objave medicinskog članka “Mamografija pod upitnikom” u Glasu Koncila broj 50, od 13. prosinca 2009. g. dobili smo prve negativne rezultate. Neke žene odbijaju ići na mamografiju. Posljedica takve loše odluke naravno najviše su svjesni liječnici koji svakodnevno rade u ambulantama za bolesti dojke i provode kliničke, mamografske, ultrazvučne i sve druge potrebne preglede dojki kako bi bili što precizniji u procjeni zdravlja dojki. Ponekad ni sve učinjeno nije dostatno za donošenje prave odluke pa presudnu ulogu odigra iskustvo liječnika i njegova intuicija. Razlog tomu vrlo je prozaičan. Nitko nije isti. Svatko od nas jedinstven je u svom postojanju i neponovljiv obrazac prirode. Zato je teško biti liječnik i u medicini uspostavljati stroga pravila kad ih po prirodi posla tamo ne može niti biti. Umjesto pravila izrađujemo smjernice na temelju vlastitih i tuđih iskustava i spoznaja…

Više...
 

Prof. dr. sc. Goran Grubišić postaje djelatnik Poliklinike Eljuga

Prof. dr. sc. Goran Grubišić, specijalist ginekologije i porodništva, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB “Sestre milosrdnice”, Zagreb i predsjednik Hrvatskog društva za kolposkopiju i bolesti vrata maternice od 1. siječnja 2010. godine postaje djelatnik naše Poliklinike gdje će biti voditelj Centra za kolposkopiju i bolesti vrata maternice i stidnice.

Isto tako, kao iskusan ginekolog i porodničar radit će cjelovitu polikliničku skrb naših pacijentica iz djelokruga svoje specijalizacije (ginekološki pregledi, kolposkopija, Papa test, ultrazvuk i dr.)

Životopis prof. dr. sc. Gorana Grubišića

 

50% popusta na mamografiju u mjesecu listopadu

U listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, Poliklinika Eljuga daruje Vam 50% popusta za mamografiju.

Mamografija je zbog svoje jednostavne i brze izvedbe te velike točnosti još uvijek glavna metoda u otkrivanju raka dojke u žena. Ovom metodom moguće je otkriti rak dojke čak dvije godine prije nego li toliko naraste da postane opipljiv.

Za sve zloćudne bolesti pa tako i za rak dojke vrijedi osnovno pravilo da što je tumorski proces u trenutku dijagnosticiranja manji to je vjerojatnost izliječenja veća. Obzirom da je rak dojke poprimio epidemijske razmjere, sve razvijene zemlje zapada još prije više desetljeća uvele su mamografiju kao metodu ranog otkrivanja raka dojke što je u dotičnim zemljama smanjilo smrtnost žena od ove opake bolesti za čak 30%.

Upravo u listopadu 2007. godine započeo je i hrvatski nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke mamografijom koji bilježi sve bolje rezultate. Poliklinika Eljuga priključila se ovom hvale vrijednom programu od samog početka dajući tako svoj doprinos za dobrobit svih nas. Iako je rak dojke najčešći upravo u dobnoj skupini obuhvaćenoj ovim programom, od 50 do 69 godina, njegova incidencija naglo raste već nakon 40.-te godine života žene, a nije rijedak niti kod žena starijih od 70. Kako bismo i njih potaknuli na pregled koji život znači i ove godine tijekom cijelog mjeseca listopada – mjeseca borbe protiv raka dojke, Poliklinika daruje svoje pacijentice s mamografskim pregledima po 50% nižoj cijeni.

Nije na odmet podsjetiti da sve žene koje imaju redovite menstrualne cikluse preglede trebaju obavljati u prvih 10 dana menstrualnog ciklusa, dok za žene nakon menopauze dan pregleda nije važan. Važno je učiniti ga!

Ukoliko se za pregled prijavite u listopadu, a obavite ga u studenom popust od 50 % vrijedi i za Vas.

Detaljnije o mamografiji

 

Botox-om protiv pojačanog znojenja

Tijekom 7. mjeseca dajemo 20% popusta za tretman protiv pojačanog znojenja Botox-om. Cijena tretmana uz popust iznosi 2,000 kn.

Saznajte vise o tretmanu na sljedećem linku: Liječenje pojačanog znojenja

 

Spektrum proteze

Poliklinika Eljuga jedina je privatna zdravstvena ustanova u RH u kojoj je izvršena sekundarna rekonstrukcija dojke Spectrum protezama.

Više...
 

Radiofrekventno liječenje proširenih vena - sklerozacija vena pjenom

Liječenje proširenih vena radiofrekventnim valovima je nova, minimalno invazivna metoda liječenja koja omogućava brz oporavak uz odličan kozmetski rezultat. Sama ili u kombinaciji sa sklerozacijom ili miniflebektomijom predstavlja optimalan način liječenja proširenih vena.

Sklerozacija vena pjenom pod kontrolom ultrazvuka omogućava potpuno bezbolno liječenje proširenih vena bez ožiljaka.

Svi zahvati izvode se u lokalnoj anesteziji, a neposredno nakon zahvata pacijenti odlaze kući.

 

Mogućnost obročnog plaćanja

Od siječnja ove godine uveli smo mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata bez kamata i naknade na sve naše usluge.

Više...
 

Besplatni pregledi za žene Udruge 8+

Desetak žena iz Udruge Hrvatskih brojnih obitelji 8+ već se javilo na mamografski i ultrazvučni pregled dojki. Među njima je bila i gospođa Terezija Knežević iz Babine Grede, majka i supruga iz najmnogočlanije obitelji u Hrvatskoj s čak devetnaestero djece.

Kao i njene prethodnice oduševljena je idejom besplatnog pregleda dojki za majke s osmero i više djece. Sretna i zadovoljna vratila se svojoj obitelji s urednim nalazima svoje prve mamografije i ultrazvučnog pregleda dojki.

 

Najmoderniji 4D ultrazvučni aparat!

Poliklinika “Eljuga” je prva privatna zdravstvena ustanova opremljena 4D ultrazvučnim uređajem tehnički najnaprednije generacije.

Najvažnija primjena 4D ultrazvuka je u trudnoći pri čemu pregled 4D ultrazvukom daje direktan uvid u izgled i ponašanje ploda u majčinom trbuhu.

Četverodimenzionalni ili “dinamičan” 3D ultrazvuk najnovija je generacija ultrazvučnih aparata vrlo visoke rezolucije i vrlo velikih mogućnosti.

Više...
 

Ženama s osmero i više djece darujemo besplatan kompletan pregled dojki

Ne treba naglašavati da je rak dojke veliki zdravstveni, socijalni i ekonomski problem za cijelo društvo, ali ponajviše, ipak, za njegovu temeljnu jedinicu - obitelj. S porastom broja članova obitelji raste i veličina problema.

Promišljajući o nadolazećem mjesecu listopadu, mjesecu borbe protiv raka dojke, i načinu na koji želimo doprinijeti u borbi protiv ove opake bolesti koja poprima epidemijske razmjere, odlučili smo pripomoći najugroženijima - ženama s 8 i više djece. Iako veliki broj djece u obitelji ne znači nužno i siromaštvo, hrvatska stvarnost pokazuje da je to ipak pravilo.

Obiteljske obveze i brige, nedostatak vremena i novca zasigurno su izgovori kojima mnoge žene, a osobito one s osmero i više djece opravdavaju nebrigu o sebi. A prevencija kao jedini način zaštite od ove zloćudne bolesti ne priznaje izgovore, kako žena tako niti nas liječnika.

Odlučili smo stoga svakoj ženi s osmero i više djece kojih u Hrvatskoj ima nešto više od 500 darovati kompletne preglede dojki u vrijednosti od 1000,00 kuna, a koji uključuju klinički i ultrazvučni pregled te mamografiju za žene starije od 40 godina.

 

Poliklinici dodijeljen certifikat ISO 9001: 2000

Međunarodni ISO 9001: 2000 standarda za sustav osiguranja kvalitete koji dokazuje da Poliklinika “Eljuga” udovoljava svim svjetskim standardima kako u pogledu organizacije posla, pružanja usluga tako i prostora i sve medicinske opreme što svim pacijentima jamči vrhunsku kvalitetu i sigurnost.

 

Liječenje proširenih vena

Proširene površinske vene nogu – varikoziteti spadaju među najčešće vaskularne bolesti. Smatra se da do 40% odraslih osoba ima u manjoj ili većoj mjeri izražena venska proširenja na nogama…

Tegobe koje proizlaze iz proširenih vena mogu biti minimalne i predstavljati samo kozmetski problem, no češće bolesnici navode bolove, osjećaj težine u nogama, svrbež, oticanje nogu i sl. Treba napomenuti da intenzitet tegoba nužno ne korelira sa vizualnim opsegom promjena.

Kod dugotrajnih tegoba može doći do promjene boje i kvalitete kože potkoljenice sa stvaranjem ulkusa koji teško cijele i skloni su ponovnom pojavljivanju.

Više...
 

Radiokirurgija

U Poliklinici Eljuga nudimo novu metodu kirurškog uklanjanja dobroćudnih kožnih promjena na licu i tijelu koristeći najsuvremeniji radiokirurški uređaj Ellman Surgitron Dual RF.

 

Otvorene dvije nove ordinacije

Odnedavno smo bogatiji za dvije nove moderno uređene, komforne ordinacije, opremljene najsuvremenijim medicinskim uređajima.

Uz novu ordinaciju za bolesti dojke dr. Ljerke Eljuga, za sve veće potrebe svojih pacijenata otvorili smo i novu kirurško-internističku ordinaciju u kojoj možete učiniti kompletan internistički pregled s EKG-om te pregled kirurga.

Dr. Ljerka Eljuga s velikim zadovoljstvom je prepustila svoju dosadašnju ordinaciju za bolesti dojke stalnoj suradnici dr. Iloni Sušac, koja je nakon provedene specijalizacije u KBC-u Rebro postala naš novi onkolog i radioterapeut.

 

Mislimo i na one koji čekaju

Kako bi boravak Vas i Vaše pratnje u našoj Poliklinici bio što ugodniji u novouređenoj i prostranoj čekaonici uz veliki izbor aktualnih tiskovina, možete se koristiti i internet pultom za provjeru vaše e-pošte ili jednostavno pregledavanje zanimljivih internet stranica.

Za sve koji se žele osvježiti ili pripremiti za naručeni pregled nudimo i mogućnost korištenja kompletno uređene kupaonice koja služi isključivo Vama.

 

Aktualne novosti
Poliklinika Eljuga
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga