Kratak pregled na┼íih usluga iz podru─Źja ginekologije i porodni┼ítva

Transvaginalni Color Doppler

U odnosu na vrat maternice ni┼íta manji problem nisu ni zlo─çudne bolesti drugih dijelova reproduktivnog sustava ┼żene, osobito trupa maternice i jajnika.

Rak jajnika je jedan od najzlo─çudnijih tumora uop─çe, za koji prema dosada┼ínjim spoznajama ne postoji ni jedan poseban na─Źin sprje─Źavanja njegova razvitka i za koji, na ┼żalost, nema djelotvorne prevencije.

Njegovo lije─Źenje ovisi ponajprije o stupnju pro┼íirenosti bolesti.

Samo za po─Źetni stadij (minimalni tumor jednog jajnika) dostatno je kirur┼íko lije─Źenje. U svim drugim slu─Źajevima terapija je kompleksnija i zahtjevnija, a njezin u─Źinak nepredvidiv. Dakle, i u ovom slu─Źaju rano otkrivanje ima klju─Źnu ulogu.

Sre─çom, ure─Ĺaji za rano otkrivanje raka jajnika postoje. Mjerenjem osobina protoka krvi kroz jajnike, odnosno tumorsko tkivo obojenim doplerom upotpunjuje se nalaz ultrazvuka,posebice u smislu razlikovanja dobro─çudnih od zlo─çudnih promjena. U slu─Źaju sumnjivog nalaza dijagnostika se pro┼íiruje dopunskim metodama.

U na┼íoj Poliklinici svakodnevno vr┼íimo pregled jajnika ultrazvu─Źnim ure─Ĺajima s dodatkom obojenog doplera koji nam, osim o veli─Źini tumora, govori i njegovom izgledu i patolo┼íkoj prokrvljenosti. Istom metodom pregleda uspje┼íno se mo┼że analizirati i trup maternice, debljina njezine sluznice te patolo┼íka prokrvljenost.

 
  Kratak pregled na┼íih usluga iz podru─Źja ginekologije i porodni┼ítva - Sve
GINEKOLOGIJA I PORODNIŠTVO
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga