Poliklinika za ginekologiju i bolesti dojke

Jadranka Belan Žuklić, dr.med.

Jadranka Belan Žuklić, dr.med., specijalistica ginekologije i porodništva.

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. godine.
Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva započinje u Općoj bolnici Bjelovar, a potom nastavlja u Klinici za ženske bolesti i porode KBC Zagreb. Godine 2011.uspješno je položila specijalistički ispit.
Tijekom bolničkog rada bavi se ultrazvučnom (UZV) dijagnostikom , vodi trudničku ambulantu, izvodi manje i veće ginekološke operativne zahvate, samostalno obavlja kompletnu hitnu ginekološko-porođajnu službu, a 2014. godine postaje voditeljica Rodilišta Opće bolnice Bjelovar.
U srednjoj Medicinskoj školi Bjelovar podučava predmet ginekologija i porodništvo, predaje na trudničkim tečajevima, a isto tako surađuje i u projektu pod pokroviteljstvom UNICEF-a Rodilište -Prijatelj djece.
Područje interesa dr. Belan Žuklić su UZV dijagnostika (2D/3D/4D), prevencija i rana dijagnostika premalignih lezija donjeg genitalnog trakta te minimalno invazivni kirurški zahvati u ginekologiji.

Sudjelovala je na brojnim simpozijima i tečajevima trajne edukacije, a za istaknuti su:

 • Poslijediplomski tečaj I. kategorije Ultrazvuk u ginekologiji i porodništvu
  (Medicinski fakultet Zagreb, KB Sv. Duh)
 • 1. hrvatski kongres o 3D ultrazvuku u ginekologiji i opstetriciji
  (Hrvatsko društvo za ultrazvuk u medicini i biologiji, Klinika za ženske bolesti i porode KBC Zagreb u suradnji sa Vienna International School of Ultrasound)
 • 1. regionalni kongres o ultrazvuku u ginekologiji i opstetriciji 3D HD u kliničkoj praksi – primjena u sva tri trimestra trudnoće, humanoj reprodukciji i ginekologiji
  (Ian Donald School of Medical Ultrasound, Klinika za ženske bolesti i porode, KB Sveti Duh i DIU Libertas Međunarodno sveučilište)
 • Poslijediplomski tečaj I. kategorijeMjesto i uloga kolposkopije u ranoj dijagnozi i prevenciji neoplastičnih promjena vrata maternice i donjeg genitalnog trakta
  (Hrvatsko društvo za kolposkopiju i bolesti vrata maternice, KB Sestre Milosrdnice)
 •  Poslijediplomski tečaj I. kategorije "Kurt Semm" - ginekološka kirurgija i endoskopija s međunarodnim sudjelovanjem
 • Poslijediplomski tečaj I. kategorije Hitna stanja u ginekologiji, opstetriciji, anesteziologiji i neonatologiji – Medicinski fakultet, Sveučilišta u Zagreb
 • 1. hrvatski kongres meopauzalne medicine
 • VI. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi s međunarodnim sudjelovanjem
 • XXVIII. Alpe-Adria Meeting of Perinatal medicine
 • XXII. Perinatalni dani "Ante Dražančić", Zagreb

Uz brojne popularne članke koje je objavila ovdje je vrijedno spomenuti i jedan stručni rad kojega je objavila u časopisu Hrvatskog društva za ginekologiju i obstetriciju:
Incidencija carskog reza kod poroda pri stavu zatkom u Rodilištu OB Bjelovar od 1990 – 2005. godine“, Gyneacol Perinatol 2005;14(3):123

 
  Poliklinika za ginekologiju i bolesti dojke - Sve
Poliklinika Eljuga
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga