Estetski zahvati na glavi i licu

Face lift

Facelift je kirurški zahvat koji se uglavnom koristi kako bi se zategnula i zagladila koža lica, nakon čega se dobije mladolikoji i osviježeniji izgled..

Facelift vidljivo smanjuje znakove starenja koji nastaju na čelu, području oko očiju, obrazima, nosu, ustima, bradi i vratu.

Kako se izvodi?
Za razliku od stare metode zatezanja kože lica (SMAS aplikacija) u Poliklinici koristimo najnoviju metodu MACS face lifta koji daje bolje rezultate. Načelo ovog postupka nije samo natezanje kože lica nego i poseban postupak natezanja fascije lica kojim se dobije dugotrajniji rezultat.

Zahvaljujući ovom postupku uspostavlja se i starenjem izgubljeni volumen lica jer starenjem, osim opuštanja kože gubi se i volumen tkiva lica.

Slijedeća prednost ove procedure je znatno kraće trajanje zahvata -2,5 sata, a operacijski rez se nalazi samo ispred uha i 2cm u vlasištu. U sklopu ove operacije mogu se istovremeno napraviti i operacija kapaka i zatezanje kože na vratu.

Koliko je vremena potrebno za oporavak?
Vrijeme oporavka ovisno je o veličini zahvata, ali u pravilu je potrebno 4-6 tjedana, kako biste mogli normalno nastaviti svoje aktivnosti.

Koliko će trajati rezultati?
Pozitivni učinci facelifta vidljivi su otprilike 10 godina, međutim ovise o elastičnosti kože, ali i o drugim čimbenicima, kao što su prehrana i izlaganje UV zrakama.

Ima li nuspojava?
Nuspojave kod ovog zahvata privremene su. U prvim danima nakon zahvata može se očekivati oticanje lica, kao i mučnina uzrokovana anestetikom. Lice će biti bolno i zategnuto nekoliko dana, ali općenito neće biti bolova koji se ne bi bilo moguće otkloniti upotrebom tableta.

 
  Estetski zahvati na glavi i licu - Sve
KIRURGIJA
ISO Certifikat dodijeljen Poliklinici za ginekologiju i bolesti dojke
 
Zavirite u ugodni ambijent i vrhunski opremljene ambulante poliklinike Eljuga